tiistai 31. elokuuta 2010

Kuuden vaatteen kuukausi

Tartuin haasteeseen viime hetkellä. Pupulandian Jennin postauksen innostamani lähden mukaan Uuden mustan virittämään tempaukseen pukeutua koko syyskuun ajan vain kuuteen eri vaatekappaleeseen.  Säännöt ovat Uuden mustan mukaan seuraavanlaiset:

1. Valitse korkeintaan kuusi vaatetta, joita käytät syyskuun ajan eli 1.–30.9. Myös legginsit, neuleet ja topit ovat vaatteita. Vaatteita saa siis olla myös vähemmän kuin kuusi.
2. Kuuteen vaatteeseen ei lasketa alusvaatteita, päällystakkeja, sukkahousuja, huiveja, kenkiä, koruja, hattuja, hansikkaita jne.
3. Kuuden vaatteen lisäksi  saa käyttää erikseen myös urheiluvaatteita, yövaatteita ja bilevaatteita. Näissä kuitenkin kehotetaan tarkkaan harkintaan ja minimalismiin – miten tiukasti, siitä päätät itse. Jos sinulla on kaksi täysin samanlaista ja samanväristä vaatetta, ne voidaan laskea yhdeksi.
4. Luo ja julkaise omat sääntösi, jos tämä määritelmä ei sinulle sovi.

Pitäydyn näissä säännöissä muutamin poikkeuksin: Kotona käytän erikseen vielä kotivaatteita, sillä meillä on pesutuvassa kaksi isoa pesukonetta, ja ekologisuuden ja ajansäästön vuoksi pesen vain täysiä koneellisia. Sitä paitsi en yhtään tykkää olla kotona kynähameessa! ;) Toinen poikkeus on leggingsit ja topit: käytän niitä (syksyisin) vain alusvaatteina, joten en laske niitä tähän kuuteen vaatteeseen mukaan. Lisäksi rinnastan hääpukeutumisen bilepukeutumiseen (ensi viikonloppuna kauden kolmannet ja viimeiset häät). Näiden myönnytysten kompensoimiseksi kuitenkin päätän, etten osta kuukauteen yhtään vaatekappaletta itselleni tai edes Lyylille (ei koske kenkiä, koruja tai laukkuja, koska tarvitsen uuden työlaukun ja elämääni jonkun pienen shoppailuporsaanreiän).

Kuvia minulla ei ole teille vaatteistani antaa, sillä en jaksa yömyöhään tarttua enää sellaiseen haasteeseen kuin kamera ja kuvien editointi sekä lataaminen, joten saatte ne myöhemmin, ehkäpä päivän asujen muodossa.  Tässä kuitenkin luettelo valitsemistani vaatteista:
1)    Kynähame (vanhempainiltoja yms. virallisuuksia varten; helposti puhtaana pysyvä)
2)    Lempifarkkuni, rennot ja mukavat
3)    Musta lyhyt neuletakki, joka sopii kynähameeseen
4)    Pellavainen iso t-paitatyyppinen pusero
5)    Musta pitkä lempparineuleeni
6)    Pellavainen puolipitkä puseromekko

Huihui, ihan pelottaa, millaisia vaateaamuja näistä tulee. Enää en ehkä tuskaile sitä, etten löydä mitään puettavaa, vaan sitä, että miten saada tunkkainen vaate nopeasti raikkaaksi, pelkään. Pellavaisissa asuissa tosin on se etu, että ne pysyvät ihmeellisen puhtaina pitkään, ilmeisesti hengittävyytensä ansiosta. Toivottavasti syyskuusta vaan ei tule liian kylmää, silloin olen joka päivä puettuna farkkuihin ja mustaan neulepaitaan…

Että hauskoja päiviä teille, työkaverini. Joka aamu vaatekriisinen kahvinhörppijä opehuoneen sohvannurkassa. Tai sitten mulla on joka päivä uusi koru, jolloin voin sanoa hankkeen menneen kohdallani suuntaan "bye-bye ekologisuus"!


Kuvan vaatteilla ei ole mitään tekemistä tämän postauksen vaatteiden kanssa, mutta niitä katselemalla voi haaveilla ihan muunlaisesta vaatetodellisuudesta, jos ja kun vaatekriisi iskee.

1 kommentti:

  1. Mietin kans haasteeseen osallistumista, mutta en vaan saanut aikaiseksi valita vaatteita. Mielenkiinnolla odottelen sun kokemuksia ja miten kuukausi suhun vaikuttaa. Mieheni sanoi, että hän voisi osallistua haasteeseen "kuusi vaatetta vuodessa"...

    VastaaPoista