sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Blogilistani

Rakastan listaamista, kuten Erlend Loen Supernaiivin päähenkilö. – Muistan, kuinka kyseistä kirjaa lukiessani hymähtelin sille, kuinka joku muukin voi olla yhtä neuroottinen listojen tekijä. Sittemmin olen hiukan rauhoittunut, mutta tässäpä teille kuitenkin listausta edellisen lastenvaateputiikkilistauksen perään.

Kysymys on tällä kertaa lempiblogeistani. Facebookissa olenkin niitä jo pariin otteeseen mainostanut. Ihmiset varmaan ihmettelevät, miten ensin mainostan jotakin blogia lempparikseni, pari kuukautta kuluu ja taas mainostan jotakin toista blogia – jälleen lempparikseni. Mieliblogini siis vaihtelevat vähän oman moodin mukaan; välillä kyllästyn ja toisaalta haluan jatkuvasti tsekata uusia potentiaalisia blogeja listalleni. Tarkoitushan on saada niistä paitsi ajankulua ja seuraa myös vinkkejä omaan pukeutumiseen, sisustamiseenkin (vaikken sitä harrasta) tai vaikkapa lomamatkoihin. Uudet tuulet eivät tässä vinkkaamisessa ole koskaan pahitteeksi.

Anne, Countess of Chesterfield, blogging, after Thomas Gainesborough: Mike Licht, NotionsCapital.com

Innostuin blogistaniasta vuosi sitten syksyllä töiden alettua. Joka päivä kun tulin rättiväsyneenä ja ylikierroksilla töistä, istahdin hetkeksi blogien pariin. Ne auttoivat nollautumaan. Seurasin koko ensimmäisen lukuvuoteni lähinnä vaatetukseen keskittyneitä blogeja, joista lemppareihini kuuluvat edelleen mm. Auroran henkarit ja Paras aika vuodesta. Tuoreempia muotiin keskittyneitä suosikkejani ovat Lilou's Crush, Muoti mielessä ja Mademoiselle Pigalle!. Harmituksekseni eräs listallani ollut laadukas muotiblogi on jo ehtinyt tämän blogivuoteni aikana lopettaa toimintansa. Kiitos ja kumarrus Fashionweek.

Blogimaailma on hektinen, pysähtymätön ja jatkuvien muutosten alainen. Blogeja syntyy päivässä  kymmeniä ja samoin myös kuolee, monet varmaan ihan pikkuhiljaa. Suurin osa elävistä blogeista pysyy pienen piirin lukuharrastuksena; ne, jotka nousevat, saavuttavatkin sitten jo kymmeniätuhansia lukijoita. Virallisen Blogilistan mukaan luetuimpia blogeja ovat tällä hetkellä No Fashion victims, Nelliinan vaatehuone ja Mungolife. Listan ensimmäiset kymmenet ovat pitäneet pintansa jo hyvin kauan; onkohan sinne koskaan sijaa kellään uudella tulokkaalla? Aivan ilmeistä on myös se, että muotiblogit jyräävät kaiken muun kustannuksella. Vaatteet ovat ilmeisesti ”se juttu”, kun keskiluokat ovat vaurastuneet ja monella on aikaa satsata omaan ulkonäköön. Suomalaisista ei mielestäni ainakaan pääkaupunkiseudulla tai muissa isommissa kaupungeissa sovi enää puhua tuulipukukansana!

Countess Nákó blogging, after Friedrich von Amerling: Mike Licht, NotionsCapital.com

Itse olen siirtynyt blogimaailmassa paitsi oman blogin pariin myös seuraamaan etupäässä ns. lifestyle-blogeja, kuten jo alkuaikoinani löytämääni Buttermilk Bisquitsia, sekä tuoreempia suosikkejani Almaa ja Turun Tildaa. Buttermilk Bisquitsin kirjoittaja on Alankomaissa elävä suomalainen nuori nainen, joka kirjoittaa upeiden kuvien ohella harkitsevia ja monipuolisia tekstejä. Mielestäni hän on profiloitunut ennen kaikkea sisustamiseen ja hajuvesiin sekä muihinkin ihanan naisellisiin juttuihin, kuten uimapukuihin, kenkiin ja meikkeihin. Hauskaa on, että Bisquits on ainakin jossain vaiheessa seurannut myös minun blogiani! Muutenkin löydän yhteneväisyyksiä meissä sen perusteella, mitä Bisquitsia luulen tuntevani hänen tekstinsä perusteella. Olemme mm. syntyneet samana vuonna, harrastaneet samoja asioita (kuten ratsastusta), pidämme kissoista ja ruotsin kielestä ja ulkosuomalaisuuskin tuntuu tutulta, vaikken itse enää vuosiin ole asunut kotimaan kamaran ulkopuolella.

Alma on nuori lääkäri, joka on juuri ostanut asunnon, jota remontoi kuntoon. On kiinnostavaa seurata remontin kuvia, ennen ja jälkeen. Alman tyyli kirjoittaa on ihanan kevyt ja ilmava, ja tietenkin Almalla on hyvä maku ja siihen liittyviä kauniita vaate- ja sisustuspostauksia. Turun Tildalla taas on paljon ajatusta herättäviä, keskustelevia ja haastaviakin bloggauksia. Meitä yhdistää myös ammatti ja siihen liittyvät pohdinnat. Enkä voi kuin kateellisena katsoa Tildan päivänasuja. Ihania mekkoja ja hameita, satoja erilaisia?

Tuttuja blogeja varmasti monille blogistaniassa asuville, mutta uskon, että omat lukijani harvemmin yöpyvät täällä niin kauaa, että jaksaisivat etsiä ja löytää – tai edes hulluna kiinnostua asiasta. Olenko väärässä? Itse olen nyt täysillä hurahtanut tähän bloggaamiseen, ja se syö aikaakin niin, etten ehdi enää katsoa tv:tä tai dvd:itä lainkaan! Mutta aikansa kutakin. En usko, että blogini on mitenkään ikuinen, mutta tällä hetkellä täällä hengaileminen on kertakaikkisen mukavaa!

Young woman blogging, after Marie-Denise Villers: Mike Licht, NotionsCapital.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti