lauantai 4. syyskuuta 2010

Lempparilastenvaateliikkeitäni

Lyylilläkin on nyt, vähästä aikaa taas raitaa. Ihastuin Polarn o Pyretin raitatyyppiin, ja suuntasin pari viikkoa sitten Kampin PoP:in liikkeeseen. Se on mukava, pieni shoppi, jossa on ajateltu myös lapsia muutenkin kuin vaatteita tarvitsevina ja lähinnä häiritsevinä asiakkaina: junarata piti Lyylin hurmiossa, jolloin sain rauhassa miettiä paitavalintaa. Olen nimittäin hidas kuin taivas tekemään vaateostoksia, koska haluan olla täysin varma ennen kuin ostan. Ikinä en voisi ostaa sovittamatta. Kerran, kun hankin toisen kappaleen vaatetta, jollaisen olin jo aiemmin ostanut, sovitin sitäkin!


Raitapaitaa ei Lyylille kuitenkaan koitettu liikkeessä päälle; lapsen vaatteita tulee senkin takia helposti hankittua netistä, koska niiden sopivuus on yleensä vakiompaa kuin aikuisilla. Kiinnostuneille ajattelinkin tässä vähän listata, mistä päin nettiä Lyylille yleensä vaatteita hankin. Sehän on yksi lempiharrastuksistani, ja koska en kuukauden päätökseni takia voi sitä harrastaa, sivutaan aihetta näin!

Eniten ostan huuto.netin välityksellä uusia tai joskus vähän käytettyjä.  Viimeksi tällä viikolla hain postista Lyylille hankkimani uudehkot punaiset Nokiat, jotka olin huutanut huomattavasti kauppojen hintoja halvemmalla. Kun Lyyli oli pienempi, hankin huutiksesta myös vaatepaketteja, mutta vanhemmalle lapselle on enää vaikea löytää siistejä käytettyjä. Aika paljon olemme saaneet vaatteita kummeilta ja mummeilta sekä työkaverilta; esimerkiksi kaikki ulkoiluvaatteet ovat toistaiseksi olleet lahjoituksia, eikä ole tarvinnut upottaa niihin omaisuuksia. :)

Nettitavaratalopaljoudesta olen tilannut esimerkiksi Katin Mussukat-verkkoputiikista, jonka "varastot" sijaitsevat Ulvilassa – yritän suosia paikallista, tässä tapauksessa siis entisen kotipaikkani ympäräryskuntaa. Palvelu on ollut henkilökohtaista ja nopeaa. Tuotteista suosittelen erityisesti Riemulin housuja: hinta–laatusuhde tuntuu järkevältä ja materiaali ihanalta. Kulutuskestävyydestä en vielä tässä vaiheessa osaa sanoa juuri mitään, kun housut ovat olleet kerran–pari päällä.

Lasten Metsolasta olen tilannut aiemmin mainostamaani Småfolkia; liikkeessä on suht paljon erilaisia retrohtavia tuotemerkkejä tarjolla. Vähän aikaa sitten törmäsin taas Liloun vinkkiin: sisukas.net:stä näytti löytyvän aika mageitakin juttuja, kuten tämä söpö turhake:

 
Toimitusajat kuulemma vaan tuppaavat Sisukkaalla venymään... Mutta laajojen valikoimien vuoksi kyseistä kauppaa pitää testaaman. Haluaisin nimittäin Lyylille jossain vaiheessa jotain coolia, vaikkakin sitten vähän epäkäytännöllisempää kuin tähän asti olen hankkinut. Että älkää sitten säikähtäkö, jos hän jossain vaiheessa tulee vastaan tekoturkissa, nahkatakissa tai maihareissa. Nuorena se on vitsa väännettävä – ja muita kliseisiä sanontoja kaupan päälle.

Tässä vielä listaus potentiaalisista lastenvaatteita myyvistä nettiputiikeista. Kaikkia en ole omakohtaisesti testannut.


2 kommenttia:

  1. Tsekkaa tää linkki, onko jotain sulle uusia? http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/9/15/lapsille-kans.html

    VastaaPoista
  2. Ellu: Kiitos linkistä, ei ollutkaan kaikki tuttuja! Ekologiset ja/tai luomupuuvillaiset lastenvaatteet näyttää nousseen monella valmistajalla melkein standardinormiksi - ja hyvä niin!

    VastaaPoista