keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Päivityksiä

Maatessaan sängyn pohjilla flunssan kourissa keksii joskus hulluja, joskus toisinaan myös hyödyllisiä ideoita, kuten minä tällä kertaa erään käytännöllisen ja arkisen parannusajatuksen. Tsekatkaapa kuvia:

Ennen:

Jälkeen:

Mitä tapahtui? No, päätin vihdoin hankkia vaatekomerooni yhtenäiset henkarit. Olin jo kauan inhonnut eräitä epämääräisiä (Ikea-)henkareita ja ennen kaikkea kateellisena katsellut joidenkin bloggareiden suoria ja yhtenäisiä vaatetankoja. Päädyin siksi syyslomani alkajaisiksi Anttilaan ostamaan keskusvaraston tyhjennyspäiville reilut 50 henkaria, tosin missään halvennuksessa ne eivät olleet. Mukaani lähti Vega-merkkisiä, Palaset-sarjan simppeleitä, mutta tukevia suomalaisia vaateripustimia, joita meiltä löytyi kaapista entuudestaan muutamia, joten tiesin, mitä hintaan 1,33 e/kpl saisin. 

Pääasiassa ostin henkarit mustina, mutta hankin myös valkoisia kesävaatteiden henkareiksi (mustien loputtua kaupan hyllyltä). Olen perfektionisti, joten minun piti saada ihan kaikille vaatteilleni samanlaiset henkarit. Minulla on nimittäin toinen tanko toisessa kaapissa, joka on kyllä melko hankalapääsyinen ja lähinnä varastokäytössä. Sinne nostin vihdoin pari viikkoa sitten kaikki kesäiset henkarivaatteet. Kaapissa on myös talvitakkeja ja juhlavaatteita. Arkikaappini kun on kapeahko ja lisäksi mieheni on vallannut osan siitä kravattitelineineen.


Ostamani henkarit oli pakattu kolmen pakkauksiin ja liimattu yhteen tarroilla, jotka onneksi lähtivät irti sutjakasti. Lyyli sai tarrat leikkeihinsä, ja niille löytyi uusi säilytyspaikkakin: Brio-työntökärryjen kahva. Seuraavien päivien aikana tarroja tulee varmaan löytymään vähän sieltä sun täältä... 


Täytyy kyllä myöntää, että kaappini näyttää päivityksen jälkeen ehkä hieman tylsemmältä paikalta, mutta siihen saattaa olla syynä myös se, että päällekkäin ladottujen paitakerrosten purkautuessa henkarien määrän lisäännyttyä vaatevarastoni sai kummasti lisää valkoista väriä, vaikken valkoista kovasti vaatteissa mielestäni harrastakaan! Mutta olenpas vaan tyytyväinen! Ihanaa, kun henkareita on myös tarpeeksi. Onko mikään sen raivostuttavampaa kuin väsyneenä illalla pyykkiä levittäessään käyttää useita minuutteja henkareita kaapista metsästäen ja paitoja lopulta päällekkäin latoen, jotta saa edes muutaman henkarin irrotettua kuivatuskäyttöön? Meillä nimittäin kuivataan useimmat paidat henkareilla riiputtaen, keittiön ja eteisen välisen oviaukon väliin ripustetulla tangolla.

Mieheni ei innostunut henkarien vaihdosta. Hänen mielestään parhaita ovat pesulan ohuet rautalankahenkarit. Joten hänen vaatepuitaan päivittäessäni täytyy olla hivenen kärsivällisempi – tai sitten viedä paitoja kymmenittäin pesulaan. Aika kalliiksi käyvät tuollaiset rautalankaviritykset! 

Vanhat henkarit tarjotaan parhaiten maksavalle. :) Lyyli tässä niitä pakkaa pusseihin.


4 kommenttia:

 1. Oho, mä oon jossain suhteessa näemmä sua pedantimpi, sillä mulla on vuosia ollut pelkästään puisia, samanlaisia henkareita! Nykyinen alivuokralainen tosin oli näemmä tunkenut kaappiin jotain muovisia sekaan, mutta aion palauttaa järjestyksen. Ja hui, pesulan rautalankaviritelmät tuhoavat vaatteet! Ehkä kevyille paidoille vielä ok, mutta käsittääkseni niitä ei kyllä suositella millekään vaatteille pitkäaikaiseen säilytykseen. Esim. neuleisiin niistä jää kaamea jälki. Täällä Besanconissakin olin jo menossa ostamaan puisia henkarita, kunnes löysin sattumalta toisesta vaatekaapista niitä kolme eli tarpeeksi omille jakuilleni ja takille!

  VastaaPoista
 2. Juu, samaa oon herralle yrittänyt ehdottaa, mutta kuulemma ei ole jäänyt mitään jälkiä rautalangasta koskaan. Ja aina on käyttänyt niitä henkareita, paitsi mun aikanani, koska hävitin niitä joskus ison erän... Löytyisköhän joku vähän vähemmän tuhoava erittäin ohut henkarimalli?

  VastaaPoista
 3. Hmm, musta tuntuu myös (mutta tosiaan vain mutu-oletus) että ohuet henkarit ei ole hyvä juttu siksikään, että silloin vaatteet menee todella kiinni toisiinsa ja helposti ryppyyn. Leveämpi yläosa tavallaan takaa jokaiselle vaatteelle oman, kapean mutta riittävän, tilansa. Toisaalta mulla on tapana silittää paidat joka tapauksessa vasta henkarilta ottamisen jälkeen, koska tulee niihin kuitenkin helposti joku ryppy joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä vaatekaappi siistiltä henkarivaihdoksen jälkeen! Kääntyykö Vega-henkareissa ripustuskoukku eri suuntiin? Itse pidän sellaisista, joissa on kääntyvä koukku - tällöin henkarin voi ripustaa myös oven yläreunaan. Noissa hylätyissä lattialla olevissa henkareissa on kyllä hyvä loiva malli - ne säästävät villapuserot ja -takit "kuhmuilta"! Minä voisin käyttää niitä...

  VastaaPoista