keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Lyylin lemppareita

Kuten edellisestä bloggauksesta voidaan kenties päätellä, tästä blogista ei ole tulossa vauvakirjan jatketta, mutta halusin tallentaa myös joitakin Lyylin lemppareiksi arvioimiani juttuja tänne. Onhan niin, että pian ne unohtuvat, kun tyttö kasvaa ja suosikit vaihtuvat, eikä neiti itse voi tällaisia muistella, jollei hänelle löydy kirjuria. Tosin emme voi koskaan päästä täyteen varmuuteen siitä, olenko onnistunut suosikkien tulkinnassa oikein, mutta ainahan hyvä arvaus on tyhjää parempi. 


Lajitelma neidin suosikkeja siis:

vuorokaudenaika: Ilta, aamu, päivä, kaikki käy, mutta ei heti unien jälkeen. Neiti on iltaihmisiä siinä mielessä, että valvoisi vaikka kuinka myöhään ja nukkuisi myös!

ruoka: "Papuu": lihapataa, jossa tummia papuja.

juoma: "Aiku" eli maito

jälkiruoka: "Ääteä" eli jäätelö; karkista hän ei vielä tiedä, vaan luulee sitä äidin rohdoksi ja vain aikuisille tarkoitetuksi pahaksi, mutta välttämättömäksi mielen piristeeksi.

leikki: Hiekalla ja kepeillä leikkiminen, erilaisten pienten esineiden pakkaaminen verhokankaisisiin hedelmäpusseihin, lemmikkien peitteleminen nukkumaan, nukenrattailla huristelu ja kaikenlaisten esineiden kiikuttelu, dubloilla rakentelu

lelu: Tietysti Mia-pehmokissa. Uusin tulokas, Pieni Karhu, on myös saavuttanut suuren suosion. Eilen se meni hukkaan, mutta löytyi aamulla tyynyn alta. Lyyli toisteli koko tarhamatkan: "Kaa(r)hu hukkaa. Äiti öytää kaa(r)hu(n)."

kirja: Tällä hetkellä Pepi-kirja, joka onneksi meni ja katosi, koska sitä ei olisi enää millään jaksanut lukea.

tv-sarja: Muumit, joita katsotaankin yksi päivässä


urheilulaji: Hyvän musan tahtiin tyttö juoksee piirissä keskellä olohuoneen lattiaa, heittäytyy välillä sängylle, hytkyy ja ihan mukavan näköisesti jopa tanssii. Tanssiminen on siis suuressa suosiossa. Joskus hän myös "joogaa". Kävelemistä harjoitetaan aina kun vain aikuiset jaksavat laahustaa. :)

väri: Annoin tehtäväksi valita värikynien joukosta. Vastaus: musta. Ja toden totta: aika moni hänen syksyn piirroksistaan on tyyliä "roiskeita mustalla". Vanhempiaan hän on viime aikoina pyytänyt piirtämään lumiukon.

tuoksu: Hyvistä tuoksuista en tiedä, mutta aina tarpeen vaatiessa Lyyli kommentoi: "Äiti haisee." "Iskä haisee." Neiti on ilmeisesti tullut äitiinsä tai K-tätiinsä, kun on näin hajuherkkä.

vaate: Paul Frank -pikkuhousut, kun niissä on niin ihania kuvia ja ovat värikkäitä. Hameet ovat myös pop.

paikka: Koti ja siellä olohuoneen matto ja sänky, jossa hän myös nykyään äidin vierellä viettää suurimman osan öistään...

arkirutiini: Kynsien leikkaaminen: äiti siis leikkaa ja Lyyli naatiskelee.

kehonosa: varpaiden välit (ja niiden tutkiminen)

kotityö: Likaisten petivaatteiden vieminen likapyykkikoriin. Ah sitä yhteisen tekemisen riemua!


Kuvat on ottanut mieheni viime keväänä ja kesänä.

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Lempparilistauksia on aina kiva lukea!

  VastaaPoista
 2. Tv-sarjoista myös Pingu on kovassa huudossa. Ruuista lohi maistuu kaikissa muodoissaan, samoin näkkileipä on kova juttu. Kirjoista "Kun Vihtori rakensi sillan" on kestosuosikki, jota saisi lukea viisikin kertaa putkeen läpi.

  VastaaPoista
 3. Nooruska: Kiitos! Listojen tekeminen on myös lystiä, mitähän seuraavaksi listaisi...

  Anonyymi: Unohdin tuon pikkuisen Vihtori-kirjan. Ja "äkkieipää"-mantran. Kiitos (Lyylin iskä)!

  VastaaPoista