maanantai 25. lokakuuta 2010

Sininen hetki

Eilisessä Hesarissa oli hauska kevyt artikkeli arjesta. Siinä todettiin, että "vain täällä Pohjolassa arki on ymmärretty kohottaa juhlan yläpuolelle" ja ehdotettiin, että arjesta voitaisiin tehdä Suomen seuraava menestyvä vientituote. Yhdyn ajatukseen, sillä arkea elämässä riittää; miksei siis tehdä siitä niin mukavaa kuin mahdollista? Lisäksi kun blogini on niin arkikeskittynyt, aihealue olisi minulle jo tuttu ja voisin päästä konsultiksi isoon firmaan ajamaan Suomen etua. ;)

Meidän arkemme on joskus tosin tällaista: vaunut täynnä tavaraa, ulkona sysipimeää, koska ollaan lähdetty aivan liian myöhään liikenteeseen, äidillä kauhea vessahätä, tyttö huutaa vaunuissa, koska haluaisi kävellä, ulkona sataa (uudet nahkahanskat menevät pilalle!) ja univelkaa on hatussa niin paljon, että tekee mieli vain hokea ääneen: tänään menen puoli kymmeneltä nukkumaan, tänään menen... 

 Eräitä kauppaostoksia. Kuvassa näkyy myös talon isäntää, ensimmäistä kertaa tämän blogin historiassa.

Todellisuus paljastuu aivan liian myöhään: kassaneiti, -rouva, -herra, -mies, kuka hyvänsä, on TAAS laskuttanut Luomu-maidoista väärin. Ikään kuin ne eivät jo muutenkin olisi tarpeeksi kalliita. Arki on joskus siis ihan muuta kuin juhlan päällä leijumista, ja siihen kuuluu tämä pieniin asioihin takertuminen.

Mutta tänään, tänään on uusi ilta ja menen viimeistään puoli yhdeltätoista nukkumaan! Olen arkeni voittaja, juhlan yläpuolella, leijun, lennän, koska Lyyli nukkuu ja minulla on kädessäni uusi Elle! Tänään olen myös nauranut Lyylin kanssa, seikkaillut hänen kanssaan parvella, Lyyli on tehnyt äidille kampauksia, kikattanut niitä, lukenut äidille satua, äiti on torkkunut vieressä, ollaan testailtu uusia vaatteita... Vähemmän sysimustaa ja sateista tänään kuin niin monena kiireisenä iltana. Syy siihen: liika väsymys, tietokoneen pitäminen kiinni. :)

Lyylin puppumisasennot, osa n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti