perjantai 15. lokakuuta 2010

Stockmann.reality

Päätin jo hyvissä ajoin ennen syyslomaa, että loman aikana ainakin shoppailen. Flunssan takia olen kuitenkin ollut pääasiassa kotosalla kirja nokan edessä. (Historiallista!) Väsymyksestä huolimatta marssin kuitenkin vihdoin tänään Stockmannille, kun sain Lyylille illaksi seuraa. Kiitos käly!

Hullujen päivien jälkeinen hiljaisuus oli ihanaa. Metsästin mustia housuja ja tummia farkkuja, joista jälkimmäiset löysin. Merkki on Mac, josta minulla ei ole mitään hajua, mutta sepä ei minulla yleensä ratkaisekaan. Sen verran olen tänä syksynä kuitenkin ruvennut panostamaan vaatteiden sopivuuteen (osittain myös laatuun), etten kelpuuta kaappeihin mitään "ihan kivaa," vaan vaatteiden ja kenkien täytyy natsata täysillä. Niinpä en ostanut tyylillisesti täydellisiä Tamariksen saapikkaita, koska ne eivät istuneet kantapäistä kunnolla. Ehkä vielä löydän jotkut vastaavat, paremmin istuvat, syksyn aikana jostain. (Ei paniikkia ihan vielä, mutta musta tyylini tarvitsee nuo saapikkaat...)


Stockmannin valikoimat niin vaatteissa, kengissä kuin laukuissa, joissa osastoissa kiertelin, olivat lievä pettymys. Paljon kallista ja kaunista löytyi vaatteissa, mutta valikoimat olivat sekavia, mikä teki vaatteet vaikeasti lähestyttäviksi.  Kassit  taas muistuttivat silmissäni toisiaan. Lieneekö tähän syynä se, että olen jo iskenyt silmäni mustaan Lumin Supermarket XL-kassiin, kuten monet monet muut bloggaajat, enkä löytänyt mitään sen tapaistakaan Stockalta. Musta tyylini tarvitsee tuollaisen kassin, sillä ruskean tyylini Marimekon olkalaukku ei sovi niittinahkatakkiviritelmieni seuraan. 

Kuten huomasitte, olen alkanut tyypittää vaatehankintojani ja -kokonaisuuksiani erilaisiin tyyleihin. Musta tyyli on rockhenkinen: mustaa, harmaata, nahkaa, hopeakoruja; hiukan leikittelevää, yksityiskohtaistakin, mutta karua. En kuitenkaan vie tätä tyyliä äärimmilleen, jotta voin käyttää tyylin vaatteita myös töissä. Mustan tyylin esikuvana toimii esim. Stella ja osittain myös Veera.

Toinen variaationi on  ruskea tyyli: klassista, vähän tätimäistäkin, luonnonläheisiä sävyjä, ehkä itseneulottuja vaatteita. Tähän tyyliin sopivat mm. uudet tummansiniset farkut, ruskeat paidat, itsetekemäni vihersävyinen keeppi ja edellä mainittu rakas ja käytetty Olkalaukku. Ruskea tyylini on osittain jo vähän passé, mutta koska omistan sitä aika paljon, käytän sitä ahkerasti. Tyyli on sitäpaitsi melko täysi: omistan siihen liittyvät pakolliset vaatteet ja asusteet ruskeita nahkahansikkaita lukuunottamatta. Tyylille ei löydy varsinaisia esikuvia, mutta se muistuttaa tyyleistäni eniten esimerkiksi Stockan mainoskatalogien osastoa Gant–Hilfiger–muu maanläheisen värikkään klassinen. Bloggaajista Mademoiselle Pigallen ruskea tyyli on lähinnä omaa ruskeatani.

Kuva ruskeasta tyylistä: brutapesquisa

Uusin tyyliaatteeni on ns. puna–musta tyyli, jota en vielä juuri omista, mutta jonka kuvat pyörivät verkkokalvoillani: klassinen musta villakangastakki, punainen kaulahuivi, ehkä toisinaan musta tai punainen baskeri, vaaleanruskea (oak:n värinen) klassinen laukku ja samanväriset saapikkaat.  Vaihtoehtoisesti kelpaa myös punainen nahkalaukku! Paitoina selkeitä kauluspaitoja ja  neuleita, paljon mustaa ja yksinkertaista. Tähän tyyliin voisi sopia siis mustat suorat housutkin, jos sellaiset joskus löydän. Metsästämistä on kestänyt muutamia vuosia... Tälläkään tyylillä ei ole esikuvia, mutta seuraamistani bloggaajista tyyliä edustaa mielestäni parhaiten Char.

Ruskea tyyli ja puna–musta tyyli ovat hyvin lähellä toisiaan, ehkä sekoittuvaisia, mutta ainakin tällä hetkellä erotan ne irrallisiksi tyyleiksi ehkä juuri senkin takia, että olen hiukan kyllästynyt ruskean tyylin tätimäisyyteen. Puna–musta tyylini ei missään tapauksessa saa muistuttaa itsetehty-osastoa, joskaan itsetehtyjä vaatteita vastaan minulla ei ole mitään. 

Toivottavasti puna–musta tyylini tulee siis joskus toteutumaan; tällä hetkellä käytän maallista mammonaani mustan tyylin hitsaamiseen ja ruskean tyylin rippeiden hankkimiseen, joten puna–mustan aika on joskus myöhemmin. Vähän vaan jännittää, saanko tästä tyylistä aikaiseksi mitään persoonallista vai tuleeko siitä liiaksi muilta imetty, tyhjä. Vähän kuin Stockmann minulle tänään: täynnä tavaraa, laatuakin, mutta jossain määrin kiinnostamaton ja sulkeutunut. Pahoitteluni, vaikka olette avanneet hienon tavaratalon lisäksi palvelut nettiin. Minua todellisuus puraisi, ei kiihottanut.

Kuva puna–mustasta tyylistä: Aleksandr Slyadnev

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti