lauantai 23. lokakuuta 2010

TalvikenkäkokoelmaniTalvi tuli, ja havahduin lankkaamaan kenkäkokoelmaani loskasäitä ja tiesuoloja varten. Koska kokoelmani sai eilen kahden parin verran täydennyksiä, päätin esitellä sen teille nyt kokonaisuudessaan, koska ihan vähään aikaan siihen ei ole tulossa minkäänlaisia lisäyksiä. ;)


Ensimmäisinä luottosaapikkaani, Eccon kaksiväriset matalakorkoiset perussaappaat. Ovat käytössä jo viidettä vuotta, kun olen jaksanut fiksauttaa niitä suutarilla. Mm. korkojen "julkisivut" on vaihdettu. Nyt kengät kyllä ikävästi päästävät aavistuksen kosteutta jostain lävitseen. Ajatelkaa, että ostin nämä aikoinaan 45 eurolla alennusmyynneistä! Tuntuu, ettei nykyään saa edes varaston viimeisiä pareja niin halvalla! Ihan kuin viimeisen viiden vuoden aikana niin kenkien kuin vaatteiden hinnat olisivat nousseet huomattavasti, vai olenko jo tullut niin vanhaksi, että kaunistelen vanhoja hyviä aikoja?


Toisina uudet italialaiset täysnahkaiset Nic Dean -merkkiset puoleen hintaan löytämäni saappaat eiliseltä. Ajattelin, että nämä voisivat sopia uuteen puna-mustaan tyyliini tai mahdollisesti ruskean tyylini luottosaappaiksi, kun Eccoista jättää aika. Haaveilen hankkivani näiden seuraksi (parin vuoden aikana) mustan villakangastakin, jollaista en vielä omista sekä vaaleanruskean laukun.


Kolmantena Ten Pointsin saapikkaat vuodelta 2001. Kahdeksan sentin korko on taannut sen, että saappaat viettävät suurimman osan ajasta varaston hyllyllä. Vaikka saapikkaiden korko ei ole ehkä kuuminta hottia juuri nyt, jalkineet ovat mielestäni sen verran klassiset, että tulevat kuulumaan kenkäkokoelmiini ehkä ikuisesti, jos vain kestävät. Juuri tällä hetkellä en tosin osaa kuvitella niille juurikaan käyttöä.


Neljäs pari, Kenneth Colen  mokkanahkaiset saappaat, on ostettu New Yorkin -lomallamme 2006, mieheni 30-vuotispäivänä tehdyllä kreisillä shoppailureissulla Woodbury Commons -outleteissä. Saapikkaat ovat kalleimmat tähän asti ostamani kengät: ne maksoivat noin 150 euroa ja ovat hintaansa nähden olleet käytössä hävettävän vähän. Arastelen hiukan niiden piikkikorkoja ja -kärkiä, ja murrettu ruskea värikin asettaa joitain haasteita. Suurin syy näiden käytön vähäisyyteen saattaa kuitenkin olla se, etten omista kuin yhdet pillilahkeiset farkut enkä yhtään paria jeggingsejä.


Viides pari on pitkällisen metsästämisen tulos, Hakaniemen Sokoksesta eilen bongattu perussaapikas, joka sopii mustaan tyyliini. Merkki on Aventura, jota olen tähän asti karsastanut, koska olen pitänyt sitä halpismerkkinä. Hintaa saappailla oli kuitenkin sen verran, että ne ehkä kertovat jotain laadusta. Opin myös uutta ketjujen omista merkeistä: myyjä kertoi, että ainakin Sokoksen Aventura-merkin tuotteet suunnitellaan Suomessa ja vain teetetään halvemmissa maissa. Sarjassa on sekä edullisia että hintavampia tuotteita.


Kuudes saapikaspari, Ten Pointsin karvakengät, on alennuslöytö viime vuodelta samaisesta laadukkaasta kenkäkaupasta kuin Nic Deanit, Hakaniemessä sijaitsevasta pienestä Kenkäkauppa Derbystä. Viime talven pakkasisssa kengät olivat kovassa käytössä. Niihin ei tosin mahdu villasukkia tai paksuja talvipohjallisia, mikä tekee niistä ulkonäöstään huolimatta pitkällisiin seisoskeluihin huonot talvikengät. Muuten ne ovat helpot ja sopivat hyvin nahkaiseen talvipoppaani. Ihanaa on myös se, että on edes muutamat hyvin matalakorkoiset kengät. Oikeastaan tarvitsisin niitä enemmän kuin mitä omistan. Kahdeksasta talvikenkäparistani kuudet ovat korollisia, mitä jalkani aika usein talvisin protestoivat.

Seuraavassa kuvassa kaikki tänään Wax & Shinellä käsittelemäni kengät: mukana siis edellä esiteltyjen saapikkaiden lisäksi kahdet nilkkurini: mustat Tamariksen erittäin perusmalliset nilkkakengät sekä alelaarista lempiliikkeestäni Hakaniemen Sokoksesta kaivamani rypytetyt ruskeat Gaborit. – Harjasin, lankkasin ja sumuttelin. Siellä ne nyt kuulaassa syysilmassa kiiltelevät.


Olen onnellinen kengistäni, mieleni on saanut rauhan. Ehkä kengät ovat tärkeä osa jokaisen naisen elämää, vaikka kaikki me emme kenkäfriikeiksi julistaudukaan. Tänään minusta kuitenkin tuntuu siltä kuin materiaalirakkauksistani suurin olisi rakkaus... kenkiin, kuten Nelliina sen osuvasti esittelytekstissään sanoo.

Intoa kenkien huoltoon (ja hankkimiseen) muillekin! Hyviä jalkineidenhoitovinkkejä löytyy mm. Strictly Style -blogista täältä ja täältä sekä vielä täältä ja täältäkin, kiitos Charin vinkin, sekä mistäpä muualta kuin Martoilta.

3 kommenttia:

  1. Oho, huomaan, että olen lainannut paitsi Charin vinkkejä myös postauksen nimen lähes suoraan Charilta... Pahoitteluni, tämä taisi kyllä olla sattumaa, ellei nimi sitten jäänyt alitajuntaani pyörimään luettuani Charin saapaspostauksen!

    VastaaPoista
  2. Äh.. Löytyisköhän tommosia karvakenkiä vielä jostain..? (8

    VastaaPoista
  3. Hei, ja anteeksi, etten ole muistanut vastata aiemmin. Ostin kengät pari vuotta sitten Helsingin Hämeentiellä sijaitsevasta Derby-kenkäkaupasta, joka on mielestäni aivan mainio. Sieltä voi tehdä löytöjä, mutta karvakengistä en osaa sanoa! Olin itse etsimässä silloin jotain ihan muuta ja törmäsin noihin. :D

    VastaaPoista