torstai 18. marraskuuta 2010

Kaipuun kuvia

On jo Lyyliä ikävä, vaikka aamulla viimeksi nähtiin. Neiti haettiin iltapäivällä mummulavierailulle. Tuo sohjoinen sää hiukan jännitti äitiä, kun ajomatkaa mummulaan on useita satoja kilometrejä, ja niinpä pysyttelin mahdollisimman kaukana puhelimesta iltapäivän aikana ja jäin töihin ns. asumaan: juttelemaan, palautumaan. 

Puoli seiskalta vihdoin kotiuduin, heitin parisataa grammaa karkkia nassuun, juustoa, leipää, kahviakin. Ehkä pian jaksan alkaa pakata. Lähden nimittäin huomenna Manchesteriin! Tosi erilainen viikonloppu siis tiedossa: reissuun ja ihan lentokoneeseen ja ulkomaille asti. En ole ollut melkein neljään vuoteen kunnolla Suomen vaikutuspiirin ulkopuolella. (Tallinnaa ja Tukholmaa ei lasketa, eihän?)Ohessa muutamia arkisia kuvia viime viikoilta; näiden katseleminen auttaa ikävään. Nyt ajattelin nautiskella tämän illan (jos pakkaamista ei lasketa): käydä pitkässä kuumassa suihkussa, sillä kotona on nyt ensimmäistä kertaa suhteellisen viileää, ja tehdä käsityötä. (Niin kuin en muka normaaliarjessa nautiskelisi...) Arki kun on niin erilaista, kun lapsi ei ole kotona. Kaikessa tyhjyydessään ja kaipuun tunteessaan puhdistavaa. Samalla huomaa, että ei sitä äitiyttään koskaan vapaaehtoisesti vaihtaisi pois, vaikka kuinka usein kadehtiikin lapsettomia kavereitaan ja tuttujaan. 

Kyllä sitä siis ainakin yhden (helpon) lapsen kanssa vielä ehtii itseäänkin varten elää, harrastaa ja nauttia. Tosin aivan liian usein huomaan tekeväni asioita vain omilla ehdoillani. Ehkä tapani olla on yhteiskunnan yksilöitymiskulttuurin, suorittamispaineiden ja oman perfektionismini takia vinoutunut. No, nyt on aikaa mietiskellä sitäkin, ehkä alkaa tehdä asialle jotakin.


Kuvissa esittäytyy jälleen kerran myös Lyylin peittelyleikki, mutta tällä kertaa eläinystävät ovat saaneet unikaveriksi kukin oman kirjansa, jota lukea iltasaduksi ennen "puppumista." Odotamme mielenkiinnolla leikin kehittymistä edelleen!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa matkaa!

  Blogissani on sinulle kirsikka ;-).

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tarkoitus nautiskella taas! Ja ekaa kertaa testata omaa kameraa "luonnonolosuhteissa".

  VastaaPoista
 3. Hei siskonen, terveiset Turusta! Toivottavasti matka oli kiva! Mikä uusi kameraa, siistiä!! Ja tulette kotiin itsenäisyyspäivänä? Tai jo sitä ennen kuulemma. Matkaan poikkiksen kanssa vasta tuolloin maanantaina, koska ollaan yötöissä molemmat su-ma. Toivottavasti olette vielä siellä ja nähdään!

  VastaaPoista