maanantai 29. marraskuuta 2010

Kuori kuumavesipulloon ja muita ompeluksia


Jossain päin maailmaa käytetään vielä kuumavesipulloja. Kieltämättä näppärää, tosin itse vannon kauratyynyn voimaan, kun asunnossamme kylmimpään aikaan laskeudutaan 18 celsiusasteen tuntumiin.

Jos kuitenkin suosit kuumevesipönikkää, suosittelen sen ympärille suojusta, jotta pullon käyttö olisi miellyttävämpää. Tässäpä siis joululahjavinkki: itsekudottu pullonkuori lämmittää saajaansa monella tavoin. Myös viljatyynyjen valmistaminen itse on mahdollista, eikä ilmeisesti edes kovin vaikeaa.

Minä taidan tyytyä keräämään kaksi viikkoa jaloissa pyörineen ompelukoneen varastoonsa. Lyhensin sillä yhdet housut, toiset tyydyin harsimaan käsin ylimääräisen taitoksen avulla, kun en enää uskaltautunut pätkimään lisää housuja (piloille). On se vaan niin rasittavaa touhua tuo ompeleminen.


Kuumevesipullon kuoria saa myös kaupoista, tosin Suomen putiikeissa en sellaisia ole bongannut. Kuva on harhaanjohtavasti Englannin markkinoilta. Kurkkaapa Amazonin tarjontaan, joka voi pelastaa sinut pulasta, jos sinäkään et ole ompelusintoinen tai keksit mieluummin jotain muuta kudottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti