keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Mainio Mansku

Viikonloppusuihkaukseni Manchesteriin oli aivan hulvaton! Matkustin kahden hyvän ystäväni kanssa sinne katsomaan ystäväämme ja tutustumaan lähinnä kaupungin shoppailuihin ja ilta- sekä yöelämään. Paljastaa täytyy, että matkaan sisältyi mm. alkoholin juomista ja siitä seurannutta hilpeää sekoilua ja kaatuilua. Naurettua tuli vatsalihakset sykkyrällä – hyvää treeniä saimme myös kävelemällä kaupungin katuja ristiin rastiin ja hyppimällä tanssilattialla. :)


Tuli siis levättyä fyysisesti vähemmän, mutta henkisesti kuin uudestisynnyin. Vaaterintamalla oli kuitenkin (onneksi) aika hiljaista; lähinnä pitäydyin koeajamaan yläkuvassakin näkyviä uusia ruskeita saapikkaitani ja ihmettelemään karaistuneita englantilaisia, jotka viihtyvät baarimatkan ja iltariekkumiset ulkona ilman päällitakkeja! Lisäksi pientä ihmetystä aiheutti hotelliamme vastapäätä sijaitsevan rakennuksen eteen kerääntynyt kiljuva fanilauma ja nimmareita jakava stara. Respan täti meille valaisi, että kyseinen hahmo oli joku XYZ, joka myöhemmin selvisi paikallisen kykykilpailun (X-factor?) voittajaksi. Näimme siis myös julkkiksia! 


Oheiset asukuvat kuvastavat jonkin verran olemustani reissun päällä: hiukset hapsottivat, vaikka olin juuri käynyt kampaajalla, paidan helmat karkailivat ja kuulemma oli hivenen huvittavaa, kun tanssikuvioiden seassa kiskoin hamettani korviin. Niin, huvittavan, rasittavan ja täysin höperön minäni yhdistelmä saa joskus vauhtia muutamasta lasista hyvää alkoholia ja löydän itsestäni esiintyjän, mitä en muuten muka yhtään ole... Kavereilla kestämistä. 

Oman lisäbonuksensa matkaan toi myös se, että paluumatkalla Easyjet ei ensin hyväksynyt maksukorttejani eikä sitten tovin päästä varta vasten automaatista hakemiani euroja korvaukseksi liian ison käsimatkalaukkuni viemisestä ruumaan. (Siis mitä, eivätkö eurot käy kaikkialla lentokenttäalueella?) Jotta emme olisi takiani olleet myöhässä aikataulusta, sain veskani ilmaiseksi matkaan! Pientä säätöä ja tottumattomuutta ilmassa. Mutta pian olimme onnellisesti korkeammalla ilmassa ja varsin hyvässä hapessa jälleen. 


Käsityötä en matkalle turvallisuussyistä raahannut, mutta aloin vihdoin lukea yhtä pinoni kirjoista. Erittäin onnistunut ja monipuolinen reissu siis. Vaikka on tällä viikolla väsyttänyt, arki on tuntunut kuitenkin monta kertaa paremmalta, kun on välillä saanut nähdä jotain aivan muuta. Ja istua hetkeä pidempään vaikka aamiaisella! Suosittelen tällaista lyhyempää minilomaa, jos tuntuu siltä, ettei aikaa tai energiaa (tai varallisuutta) riitä viikon talvilomareissuun. Jos pieni on kaunista, niin olkoon lyhyt yhtä tavoiteltavaa.

1 kommentti: