keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Pelkkää pakkopuuhaa?

Joka vuosi se tulee: jouluhössötys. On kiire tehdä kaikenlaista, muttei saa oikein tartuttua mihinkään. Meikäläisten huushollissa joulukoristelutkin ovat vielä ihan alkutekijöissään. Korttien lähettämistä rupesin vastoin aiempia ajatuksiani suunnittelemaan tänään, mutten ole varsinaisesti tehnyt asian eteen mitään. Joulukalenteriin tungen aamuisin jotain mitä käteen laatikosta tarttuu, siis useimmiten pelkkiä tarroja. Jouluruokien väsääminen väsyttää jo ennen kauppalistan laatimista. Stressaan kaikkea muuta paitsi lahjojen ostamista, sillä se on shoppailuholikista vain kivaa. 

Olenko siis sittenkään jouluihminen? Yritän ajatella, että olen, koska rakastan joulun tunnelmaa, tuoksuja, odotuksen aikaa. Voihan kaiken ilmaista vähän pienemmin, miksi koristelujen pitäisi olla suureleisiä tai jouluruokien itsetehtyjä? Toisaalta, niin sitä sanotaan, tekeminen on osa itse joulua. Ihan itseni yllättäen olen siis tehnyt hyvin maireita, joulunpunaisia suunnitelmia: kuvittelen leipovani hymysuin joulutorttuja ja maustekakun (ja ehkä piparitalon!), joita en ole noin koskaan elämässäni väsännyt, siivoavani kaiken, mitä syksyn aikana en ole jaksanut tai viitsinyt, ja siinä sivussa ehtiväni kaikenlaisiin joulunalusrientoihin. Jouluun kuuluu kaikenlaisia kuvitelmia, joista osa ehkä on tottakin.

Christmas #19 - The Timberland Santa

Koska olemme ensimmäistä kertaa perheen kesken joulun kotona, tulevaan juhlaan kuuluu nyt enemmän velvollisuuksia, mutta myös enemmän vapauksia. Nautin ajatuksesta viettää rauhallinen, vähemmän sosiaalinen joulu kera kirjojen ja herkkujen. Taas on aika, jolloin suklaa maistuu ja sille saa antaa luvan. Ehkä tänä vuonna on aikaa myös uppoutua pelkkään olemiseen. Yleensä kun joulu maistuu ihan liiaksi kiireelle: automatkoille, jatkuville lähtemisille ja tulemisille. Kivoja tapahtumia peli-illat ja vierailut, mutta tällä hetkellä toivon lomalta eniten pelkkää  paikallaan oloa ja pienimuotoista tylsistymistäkin.

Kaksi viikkoa puuhailuja, ja sitten se saa tulla! :) Vajoaminen.Joulun alustaminen -listani:
– joulukorttien hankkiminen ja kirjoittaminen
– lapion hankkiminen > auto pois lumihangesta > matot pesulasta
– joulukuuseen jalka, tähti ja koristeita
– kuusi
– ruoka- ja somistehankinnat
– jouluruokien tekeminen; kohdalleni lankeaa piparit, kakut ja avustajan rooli
– siivoaminen
– lahjojen paketoiminen ja vieminen
– joulua edeltävät kauneudenhoitotoimenpiteet, kuten hiusten värjäys
– Lyylin joulujuhlat, jouluinen nukketeatterinäytös, joku konsertti?
– kirpparikäynti?

Paljon puuhaa, vähän aikaa ja vielä vähemmän energiaa. Siitä se lähtee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti