lauantai 18. joulukuuta 2010

Tavaratalokeikka

Olin jo viikkoja haaveillut pääseväni Stockmannin joulukoristeosastolle hiluja ja helyjä hipelöimään, ja tänään toiveeni toteutui. Hankimme kaiken kiillon keskeltä vaaleanpuna-hopea-kiiltävä-kulta-sävytteisiä koristeita ihka ensimmäistä joulukuustamme varten. Tuntui kuin olisi lapsena eksynyt karkkimaahan. Lyyli harmi kyllä nukkui, eikä päässyt ihastelemaan ympäröivää hohdetta, mutta ehkä hyvä niin, sillä eiväthän nuo helposti särkyvät koristeet aivan lasten leluja olekaan.

Nyt sitten voimme parin vuoden ajan koristella kuusen aikuismaiseen tapaan, ja sen jälkeen Lyylin tekemillä koristeilla. Haaveenani on myös hankkia pari erilaista koristesettiä, jotta saamme eri vuosina vähän erinäköiset kuuset. Ilmeisesti mietin mielessäni siis, että tästä kotijoulusta alkaisi tulla ennemminkin sääntö kuin poikkeus...

Joululahjat olemme jo pääosin hankkineet, joten koristeosaston jälkeen saimme vain kierrellä ja kaarrella melko täydessä, muttei aivan ahdetussa tavaratalossa. Itse tutkiskelin laukkuja, sillä en vieläkään ole ostanut itselleni sitä elämäni ensimmäistä  kokomustaa työnahkalaukkua, vaikka minun piti tehdä tämä kalliimpi hankinta jo alkusyksyllä. Tällä hetkellä olen tässä laukkuasiassa kallistumassa Lumin Sheep Tote bagin suuntaan, vaikka olenkin hiukan epävarma sen hihnan kestävyydestä. 

Onneksi Lumilla on joulusesongin ajan kymmenvuotisnäyttely ja lisäostospiste Kämp Galleriassa, ja voin näin ollen lomalla käydä aleostoskierroksen lomassa myös siellä. Jos maltan siis vielä tovin odottaa! Nettikaupasta tilaaminen arveluttaa, onhan kysymyksessä tärkeä ostos ja haluan päästä tuntemaan laukun käsissäni ennen ostopäätöksen tekemistä. Lumi on 14 -myymälään Pursimiehenkadulle meneminen taas tuntuu aivan liian vaivalloiselta puuhalta... Pitkänsillan tuolla puolen shoppailu kun on minulle melkein kuin ulkomaille lähtisi – olenpas mökkiytynyt (tai kalliolaistunut?).

12 days till Christmas!
Kuva: Mukumbura

Stockannilta mukaani tarttui koristeiden ohella tänään vain joogamatto. Kivaa, että saa edes jonkun maton tänään levittää lattialle, pesula kun ei ollut saanut kaksi viikkoa pesussa olleita mattojamme vielä torstaina puhtaiksi. Elämme täällä matottomuudessa jo kolmatta viikkoa. On kyllä kohtalaisen karua, sillä olohuoneemme lattiapinta-ala on kohtalaisen laaja ja matottomana myös kylmän kalsea. Siksipä täytyy nyt ennen joulua viipyä hetkiä myös kodin ulkopuolella. Tavaratalokeikka oli siinä mielessä ihan mukavan lämpöinen kokemus. Jouluinen näyteikkuna tosin jäi viiman takia katsastamatta. Ensi vuonna sitten, tästäkin kun voisi tehdä perinteen. Kerran ennen joulua Stockalle.

1 kommentti:

  1. Mullakin on joulunalusperinteenä Argoshallin kiertäminen. Tänä vuonna en tosin ostanut mitään, mutta oli tosi kiva käydä siellä eilen fiilistelemässä joulua.

    VastaaPoista