torstai 9. joulukuuta 2010

Tuumasta toimeen

Ja niinpä kävi, että ryhdyin leipomispuuhiin. Ohessa historiallisia kuvia – minua ei olekaan juuri nähty keittiössä kuin rätin kera sitten viime vuosituhannen. ;) Lyylikin oli suhteellisen hämmästynyt, mutta innoissaan, koska tietää, että piparit ovat hyviä. 


Piparitaikinalle tosin kävi sitten niin, että sinne lorahti vähän liikaa neilikkaa, ja vuoden herkullisimmasta jälkiruoasta (siis siitä taikinasta) tuli kitkerää. :( Päätin, että siitä tehdäänkin sitten piparimaja ja pari koristemuumia. Ennen joulua ehtii tehdä vielä toisen taikinan syötäviä pipareita varten, kun on näin reipas. No, suklaan voimilla jaksaa. Kaapista kun löytyi jo joku avattu konvehtirasia... Tontutko ovat olleet asialla?


Lyylin Tripp Trapp -tuolille taas kävi niin, että se pääsi kaatumaan Lyylin raahatessa sitä  keittiöön äidin silmän välttäessä. Tyttö ei jäänyt alle, vaan tokaisi, että "Lyyli tyhmä". Ennemminkin fiksu, sanoisin ainakin tässä tapauksessa, koska tokihan äidin pikku apulainen tuolia tarvitsee. Äiti vaan ei tajunnut sitä tohkeissaan hakea. Ja fiksu, kun ei jäänyt alle!

Tuumasta toimeen ryhdyimme siis molemmat; pian jatketaan kaulimispuuhissa. Ja testataan, miten mikrouuni paistaa piparit. Meiltähän ei tavallista uunia perinteiseen kantakaupunkilaistyyliin löydy...

1 kommentti:

  1. Minäkin tein juuri piparkakkutaikinan. Se saa odottaa jääkaapissa yön yli. Ohjeen mukaan siitä tulee sata piparkakkua! Osa taikinasta menee kyllä suoraan vatsaan, sillä pidän taikinasta melkein enemmän kuin pipareista...
    Mutta kiva, että Lyylikin pääsi keittiöön seuraamaan äitinsä puuhia!

    VastaaPoista