lauantai 1. tammikuuta 2011

Elitistisiä nautintoja

Uusi vuosi, ja mikä aamu! Nukuttiin kahteen. Pösilö alias Lyyli viettää viikonloppua mummulassa, mikä mahdollisti pitkän unitilan. Täytyy myöntää, että ihan kaikki loman illat ovat venyneet öiksi: yleisin nukkumaanmenoaikamme on kolmen kieppeissä. Minkäs sille voit, että on pakko katsoa vielä yksi The IT Growd lisää... 


Vuodenvaihteemme sujui erittäin kultturelleissa, etten sanoisi jopa elitistisissä merkeissä. Kiistelimme ystäväpariskunnan kanssa siitä, onko tämä enää yhtään boheemia elämää: ensin oopperassa nauttimassa La Bohèmesta, sitten Lyonissa kolmen–viiden ruokalajin illallisella. – Kuulostaa täysin keski-ikäiseltä ja hyvätuloiselta elämältä, mutta entä jos huvitteluun upottaa viimeiset pennosensa, ja elää tammikuun kaurapuurolla. Olisiko se sittenkin hiukan boheemia? En tosin tässä väitä mitään meidän elämästämme, sillä puhuimme ehkä kuitenkin jollain symbolisella tasolla boheemiuden määritelmästä. Itseäni en laske siivousneuroottisena, ulkonäkökeskeisenä ja tulosorientoituneena ihmisenä boheemiksi, vaikka sellainen kenties salaisissa unelmissani haluaisin olla.


Työpaikka sponsoroi oopperalipussa ja Diners Club ruokalaskussa. :) Tällä kertaa nautinnot maksoi  kyllä mielihyvin, olisi maksanut vaikka kaiken omasta pussistaan, sillä ilta oli mitä viihdyttävin. Oopperassa tuli tosin hiukan torkahdeltua; totesin, etten ole – ehkä yhtään yllättäen – lainkaan niin paljon oopperan ystävä kuin tanssin, teatterin, elokuvien tai tv-sarjojen. Mutta vaihtelukin virkistää, ja puhtaita ääniä on mitä miellyttävin kuunnella. 


Päälleni kiskaisin joulunkin aikaan ahkerassa käytössä olleen karvakauluspitsipuseroni, johon olen kovasti tykästynyt. Onnellinen olin siitä, että sain torstaina hankittua asuun istuvat mustat perushousut, jotka nekin ovat mustien suorien housujen ohella uupuneet kokoelmistani jo vuosia. Edellispäivän shoppailuista ja eilisen viimeisistä nettiostoksista  – sorruin sittenkin Madebyn muutamiin koruihin – alkoi kahden kuun pituinen säästökausi. Ei siis mitään sen kummempia uudenvuodenlupauksia kuin olla säästäväinen ja lopettaa hiustensa väärinkäyttö. Iiks! Vaikeaa, vaikeaa.

Hyvää alkanutta vuotta 2011 kaikille! Tulkoon vuodesta (pientä itsehillintää vaativista projekteista huolimatta) entistä parempi!


Päivänasu:
paita: Second Hand Hilda Viola
housut: Esprit
saappaat: Ten Points

2 kommenttia:

  1. Oletpa ollut tyylikäs neuleessasi, saapikkaissasi ja helmirannekorussasi :) Iltanne kuulostaa kadehdittavan ihanalta, ei vähiten lapsen hoitojärjestelyiden vuoksi... ja tuo juustotarjotin!

    Kiitos muuten menneen postauksen Madeby-linkkivinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! On kyllä kiva saada lastenvahtiapua ja tehdä aikuisjuttuja. - Kiva, että linkistä on ollut iloa. Madebyn nettikauppa on myös yksi omista suosikeistani...

    VastaaPoista