lauantai 22. tammikuuta 2011

Hankintojen harkitsemista

Vaikka säästökautta elelenkin, mielessä pyörivät hankinnat. Ero edellisiin hulluihin shoppailukuukauksiin on tietysti se, että nyt hankintoja täytyy harkita usean viikon ajan, pohtia, mikä olisi todella tarpeellista, mikä ei.


Lueskellessani tuoreinta Oliviaa innostuin sen pue nyt -sivujen ideoista: värillinen vyö, sen tahdon. Ja tarvitsen? Nykyinen lempivyöni on sekin värillinen: ihanan persoonallisen punainen, violettiin taittuva, fuksianpunainenko tuo? Rakastan vyötä sen kepeyden: ohuuden, kapeuden ja taipuvuuden vuoksi. Mutta väri on toisinaan haastava, ja haaveilen myöskin vähän näyttävämmästä päälle puettavasta värivyöstä. Tämä kun on sellainen vaatteiden alle soljahtava yksilö.


Kirkkaan vyön pariksi voisi hankkia jotain harmaata: kauden "uutena" värinä tuntuu esiintyvän hopea, miksei siis myös harmaan haaleus näyttäisi juuri nyt hyvältä. Tätä mieltä on myös Olivian stylisti Anna Komonen: hänen tekstinsä kehottaa rauhoittamaan elämää pukeutumalla harmaan eri sävyihin. Lehden henkarilta poimisin mieluiten Arelalizzan neulemekon (nro 2) tai Selected Femmen nahkamekon (nro 3). Mexxin paitamekon  (nro 4) kaltainen ihanuus kaapistani jo löytyykin – tuskin maltan odottaa kevään henkäyksiä, jotta pääsen sitä myös käyttämään. Se on väriltään ehkä hivenen nudempi, mutta lähellä juuri tätä kiviharmoniaa, joka miellyttää silmiäni nyt kovasti. (Kimmo Lehtosen / Kuvasataman lehtikuvasta otettua sitaattikuvaa saa klikkaamalla suuremmaksi.)


Oikeasti tarvitsisin lämpimämpiä neuleita ja paitoja lisää. Vaatekaappini on kovin kesäpainotteinen, ja nyt kun luokkahuoneeni lämpötila on radikaalisti laskenut pätsistä jääkaapiksi, kaipaan enemmän nimenomaan hyvännäköisiä lämpimiä vaatteita. Onhan noita monenlaisia huppareita ja villapaitoja minulla toki yllin kyllin, mutta... 


Hiihtolomaan on onneksi enää kuukausi! Silloin annan itselleni luvan pitää pienen paussin säästöilyssä ja ostaa muutaman tarpeellisen vaatteen. Perinteisesti olenkin juuri hiihtolomalla tehnyt löytöjä. Silloin kun on aikaa kierrellä myös secondhandeja ja kirppareita. 

Säästäminen on oikeastaan ihan mukavaa, sillä se vapauttaa aikaa haaveilemiseen kaiken säntäilemisen ja kulutustohinan sijaan. 

2 kommenttia:

 1. Tsekkaapa nää vyöt!

  http://www.swedishhasbeens.com/the-original-leather-belt-p-15.html

  Hintavia, mutta ihananoloisia kaikki. Voisin ottaa oranssin tai keltaisen :)

  Kengät ne vasta ihania onkin, huhtikuussa niillä tulee joku yhteistyölanseeraus H&M:n kanssa, ja ne 50€ puukengät viedään varmaan käsistä.

  VastaaPoista
 2. Onpas tosiaan mageita värejä! Ihastuin kanssa valtavasti myös yksiin kenkiin (Ballerina Hepburneihin); puukenkäfani en varsinaisesti ole, mutta ehkä niihinkin vois noiden värien takia alkaa lämmetä...

  VastaaPoista