tiistai 4. tammikuuta 2011

Inspiraatioita

Sen lisäksi, että tilasin Olivian, olen alkanut ostella muotilehtiä. Huono tapa, sillä en oikeastaan saa niistä paljoa irti: en osta niiden mainostamia (ylihintaisia) vaatteita, en innostu niiden meikkimaailmasta, sillä mielestäni omistan jo kaikki tarvitsemani meikit tai jos tarvitsen lisää, käännyn meikkimyyjän puoleen. Lehdissä tykkään ainoastaan ihastella niiden kuvaamia kauniita ihmisiä ja vaatteita. Saada siten arkeeni hiukan lisää kauneutta.

Hankin pari päivää sitten tammikuun Ellen, ja löysin siitä aukeaman, jonka värimaailma oli kertakaikkisen herkullinen: Marimekon mustavalkoraitatoppi, Minimarketin keltainen lätsä, 2Or+ByYatin punertava laskostoppi ja Longchampin räikeän vihreä olkalaukku. Ja kauniita punaisen meikkisävyjä. Nam.


Ehkä lehdet siis sittenkin maksavat itsensä jollain tavalla takaisin. Tällä kertaa lisäksi opin, Pupulandian Jennin bloggauksesta, että 2Or+byYat on Minna Cheungin ja hänen miehensä merkki – suomalaista suunnittelua! Tuskin olisin kiinnittänyt Pupulandiassa nimeen mitään sen suurempaa huomiota, jollen olisi juuri törmännyt kummalliseenkin nimeen Ellessä. Vai vice versa? Lehdessä nimi ei herättynyt minussa mitään kysymyksiä, mutta Jennin postausta lukiessani muistin välittömästi inspiraatioaukeamani.

Värit inspiroivat nyt, tuntuvat ihanan elämänmakuisilta tammikuun valkoisuutta vasten. Kurkkasin juuri Marimekon kevät–kesä-malliston näytöksen, ja sieltähän niitä värejä löytyi. Keltaisen ja mustan yhdistelmää tai sitä jokakeväistä mustavalkoraitaa minulle, kiitos! Tosin muistaakseni keltainen ei millään muotoa sovi hieman kellertävälle iholleni. :( Tyydyn siis Marimekon suhteen haaveilemaan värittömistä vaihtoehdoista.

Jäin hieman ihmettelemään, miksi Marimekon muotinäytös ei ole nähtävillä heidän omilla sivuillaan, vaan Marimekon etusivun linkki avaa näytöksen pelkästään YouTubeen. Tuntuu jotenkin harrastelijamaiselta, vaikka näyttihän YT:ssa olevan paljon muitakin muotinäytöksiä, mutta lähinnä epävirallisina versioina. Outoa.

Ja Ellelle sellaisia terveisiä, että tokkohan nuo punertava ja räikeänvihreä kuitenkaan neonvärejä ovat, kuten otsikossa mainostatte. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti