maanantai 24. tammikuuta 2011

Kauden takkikuningatar

Ostin viime kevään alennusmyynneistä Urban Soulin takin merkin myymälästä Kaisaniemen metroasemalta. Siinä oli sitä jotain pirteyttä, jota kaipasin, vaikka omistinkin jo riittävästi talvitakkeja. Sitäpaitsi olisin jo silloin tarvinnut mustaa perusvillakangastakkia, jota en vieläkään omista. Ehkä Stockan talvitakkialesta sitten keväällä...


Aluksi takki tuntui istuvan huonosti sen raskaan kauluksen takia. Ison huivin avulla kauluksen saa kuitenkin napakoitumaan. Vierastin myös takin löysyyttä edestä. Enkä ole löytänyt takkiin sopivaa lämmintä myssyäkään vielä. 

Kaikesta tästä huolimatta takista on kuoriutunut yksi suosikeistani, joka kerää kyllä kehuja muiltakin. Samalla pidän takkia jotenkin hupsuna ja suhtaudun siihen liiankin välinpitämättömästi. Uskallan jopa pukea sen matkalle tanssitunnille, jonne en koskaan ota mukaan mitään arvokasta, koska tanssikoulun tiloissa on käynyt merkkivaatteita rakastavia varkaita. :( Pukuhuoneissa kun ei ole lukittavia kaappeja eikä kaikkea viitsi raahata tanssisalin nurkkiin tilaa viemään. 

Takkini on kuningatar myös siinä mielessä, että sillä on vaatelias vetoketju: se tarvitsee asettelua ja useita sulkemisyrityksiä lähteäkseen vihdoin menemään kiinni, ja pukeutuminen vie siten yllättävästi aikaa. Mutta kyllähän sitä nyt sen verran kuningatarta jaksaa mielistellä ja taipua sen tahtoon, jos saa päiväänsä lopulta palkinnoksi väriä – ja sopivasti silloin tällöin niitä vaatekehujakin.

Pitäisi itsekin oppia antamaan enemmän positiivista vaatepalautetta, sillä kehut piristävät aina pienen ihmisen päivää, etenkin jos hän itse on huomannut jälleen olevansa jotenkin ryysyinen: tätä kuvausta varten en esimerkiksi ole näemmä huomannut kiskaista takkia sitä yhtä tarvittavaa kertaa alas sen jälkeen kun olen "pukenut" laukun ylleni. Suokaatte siis anteeksi jälleen hieman "pussittava" olemukseni. :D

Takki: Urban Soul
Farkut: Mexx
Talvisaappaat: Aventura
Laukku: Tiger of Sweden

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana takki! Just tommosta pitäisi ola talvella eikä vain harmaata ja mustaa (niin kuin omani.. ja yks ruskea.)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tää on kyllä sellainen piristäjätakki, vaik aika usein sorrun itsekin ruskeisiin perustakkeihini, ne kun on niin helppoja. :)

    VastaaPoista