sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Päivän kohtaamiset

Hauskaa on, kun törmää kodin kulmilla tuttavapariskuntaan. Hämmentävää on, kun törmää samaan pariskuntaan saman päivän aikana uudelleen, suunnilleen taas samoilla nurkilla. 

Selitys tähän löytyy ehkä siitä, että asumme lähes saman kadun varrella. Kallio, kyläyhteisömme.

Tänään toisaalta olimme, hivenen poikkeuksellisesti, Lyylin kanssa ahkerasti liikenteessä: ensin Valtterin kirppiksellä ja kaupoilla, sitten pienellä iltakävelyllä Kurvin R-kioskilla. Lyyli voitti jouluarvasta kolme euroa, ja kävimme lunastamassa sen. Minä olin ostanut samalla summalla aamupäivällä uuden hameen, jonka tyyppistä lähdinkin kirpparipöydiltä kyyläämään:


Vähän 80-lukua, tarpeeksi säädyllinen ja helppo leveä helma sekä napakka vyötärö. Tykkään! Ostin hamosen iäkkäältä pariskunnalta – "mummomyyjät" ovatkin Valtterissa suosikkejani. Heiltä kun saattaa tehdä ihan oikeita vintagelöytöjä. Tässä tapauksessa veikkaan, että puolihame on oikeasti 80- tai 90-luvulta. Taatusti se ei ole mitään henkkamaukkakamaa, ei merkistä eikä laadusta päätellen.

Ehkä tässä vielä saisi aikaan jonkin sortin hameviikonkin, töihin ja blogiin kuvattua... Valtterista kun löytää helpoiten juuri noita puolihameita. 

Toinen löytöni oli kesäinen, ohut, musta t-paita kukkasomistein. Tämä maksoi merkittömäksi paidaksi mielestäni vähän yläkanttiin, kuusi euroa, mutta oli kuulemma käyttämätön. Jälleen mummomyyjältä, ulkomaantuliaisia.


Kolmas ostos, vähemmän sopivat mustat ylileveät sortsit ajautuivat silityksen jälkeen poistopussiin. Sellainen löytyy meidän eteiskaapistamme aina, koska poistan vähän väliä vaatteita varastoistani. Viikonloppuna aloin pohtia, josko pitäisi tehdä suurempikin inventaario, jotta mahtuisimme tänne vähäisiin neliöihin paremmin. Siinä tapauksessa pitäisi varmaan laittaa tavaraa Huuto.netiin tai toivoa pihallemme kesäkirppistä. Kunpa vain malttaisi sitten luopuakin ihan kaikesta turhasta! Äärimmäisyyksiin vietynä se on jopa minulle vaikeaa, vaikka kierrätänkin kamaa ahkerasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti