lauantai 19. helmikuuta 2011

Po.PPia soimaan!

Kuten jo ehkä tiedätte, olen monien muiden äitien tavoin lastenvaatehullu. Pientä on niin kiva pukea mielensä mukaan: raitoja, värejä, hassuja kuvia. Sellaisia kuoseja, joita ei itselleen voi tai edes halua ajatellakaan. Sellaisia materiaaleja, jotka eivät vain olisi kovin tyylikkäitä aikuisessa koossa. 

Lastenvaatteisiin on tosin pujahtanut (viime aikoina?) yllättävän paljon aikuistyyppisiä materiaaleja ja hillitympiä kuoseja, kuten harmaata trikoota, tummaa farkkukangasta. Esimerkiksi MiniRodini on tämän tyylisuunnan edustaja. Toista, värimaailman suuntaa edustaa sitten vaikka NoAddedSugar, joka tosin tyylillisesti on aika prinsessamainen, ja siten ehkä hivenen vanhemmille neideille suunnattu.

Lastenvaatteissa värit taitavat upota minuun paremmin; itseään voi sitten pukea tuon hillitymmän suunnan mukaan. Olen tainnut ennenkin harmitella sitä, miksei MiniRodinia saa MaxiRodinina... Eikös ois kiva tällainen mulla?


Itse olen harrastanut Lyylillä lähinnä värisekamelskaa, painottaen punaista ja pinkkiä, koska ne ovat Lyylin lempivärejä, ja koska sellaisia vaatteita tuntuu jotenkin olevan luontevasti tarjolla, myös käytettyinä. Tähän mennessä olen pitäytynyt lähinnä käytännöllisissä ja mukavissa kuteissa, enkä ole esimerkiksi ostanut tytölle yksiäkään farkkuja (jollei hyvin vähän käytössä olleita farkkuhaalareita lasketa). Olen pitänyt niitä epäkäytännöllisinä ja liian kankeina lapsen menevään makuun. 

Jokin aika sitten saimme kuitenkin käytetyt normifarkut lahjoituksena, ja ne ovat osoittautuneet ihan kelvoiksi vetimiksi. Siksipä olen nyt alkanut haaveilla farkkuostoksista; Lyylillä olisikin Polarn o. Pyretille lahjakortti käytettävänä, ja siksi seikkailen vapaailtanani netissä. Mitähän putiikilla olisi tarjota tähän hätään? 

Farkuissa löytyy hametta:


Tai vaikkapa paitaa: 


Polarn o. Pyretin eli lyhyesti Po.P:n perusvaatteiden tunnusmerkkinä on tietyntyyppinen raidoitus – edellä kuvattuun farkkupaituliinkin voisi yhdistää Po.P-raitaa:
Tosin lienevätkö jo liian kalsarimaisia pian kolmevuotiaalle? Taitaa olla paras neuvotella hiukan tytön kanssa. Hänellä kun tuntuu alkavan olla mielipiteitä myös vaatteiden suhteen. Se on toisaalta hieman harmillista, sillä oman mielipiteen voimistuttua ei enää äiti saa päättää päivänasuja. Mahtaako tyttö alkaa yhdistellä pinkkiä rohkeasti mitä erikoisimpiin väreihin vai ryhtyykö hän harmaamman linjan kulkijaksi? Onneksi äiti taitaa vielä pitkään olla se, joka ne vaatteet kaupasta tai kirpparilta hankkii. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti