torstai 31. maaliskuuta 2011

Ekstemporee

"Siivoaminen kannattaa aina", totesin Veikolle viime perjantaina. Herran sinisen Palaset-lehtikotelon pohjalta oli nimittäin löytynyt pienen putsauksen yhteydessä kolme Diners Clubin ravintolaseteliä. Niitä oli tilailtu pitkin mennyttä vuotta, ja sinne olivat jääneet lepäämään. Setelit olivat vanhenemassa kuun viimeinen päivä. Eipä siinä muuta kuin ravintolapöytää varaamaan!


Lauantaina nautimme sitten neljän ruokalajin illallisen Ravintola Töölönrannassa. Oli mitä tunnelmallisinta, mutta sopivan rentoa. Alkuruoaksi söin sopivasti maustettua talon omaa salaattia höystettynä herkullisella Peltolan Bluella, vähän lohta pääpalaksi ja pisteenä i:n päälle ranskalaisia juustoja sekä suklaatryffelikakkua. Onnistuneita olivat eritoten jälkiruoat – mies taas hehkutti niin juustoja kuin alkuruokaansa ostereitakin. Juomaksi olisimme tosin voineet tilata ennemmin kuin pullon ihan hyvää Cellar selection Pinot Grisiä juotavaa laseittain ja lopuksi jälkiruokaviiniä, mutta nyt hörpimme kautta illallisen tätä samaa kivennäistä valkoviiniä. Ei ihan sopinut jälkiruokiin...


Pienenä yllätyksenä myös itselleni sain ravintolailtaa varten väännettyä hiukset vähän tyylikkäämmiksi kuin yleensä. Aikaa tähän meni viisi minuuttia! Se oli lähes ihme. Vaatetukseltani olin aika tyttömäinen ja värikäs. Sopii minulle tällainen tyyli, vaikkei ole mikään suosikkini, vai mitä sanotte? Laukkuun kun löytäisi vielä samanväriset kengät. 

 Laukku: Ril's
Mekko: ? (Lappu poistettu)
Kengät: Ecco

Illan kivoista pienistä keskusteluista jäi mieleen yksi komediallinen kohtaus, jonka sain miehen luvalla julkaista. ;) Sen myötä iloisia siivoushetkiä ja mukavia ravintolailtoja kaikille! Meikä lähtee tästä, yllätys, siivoamaan! Viikonlopuksi ei kuitenkaan liene tiedossa valmiiksi maksettuja illallisia.

Sylvi (ohimennen): Niin, haluaisitko lisää lapsia?
Veikko (katselee hölmistyneenä ja hieman hajamielisenä ympärilleen, ei selkeästi ole kuullut kunnolla kysymystä; vastaa kuitenkin): Ei kiitos. 
Sylvi: Hahahah. Mitä mä kysyin?
Veikko: Haluaisitko lisää leipää?

5 kommenttia:

 1. Komediallinen kohtaus sai mut hymyilemään. Oikea elämä on joskus aika hassua...

  VastaaPoista
 2. Kiva asu, tääkin tahtoo Töölönrantaan!

  Kollega

  VastaaPoista
 3. Joo, tosi kiva mekko ja laukku! Ja Veikko rules :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! Juu, hassuuksia...

  VastaaPoista