tiistai 8. maaliskuuta 2011

Erään päivän anatomia

Tiistai, ei pöllömpi päivä.

Heräsin 6.30, kuitenkin kovin surullisena ja väsyneenä. Jaksoin silti nousta heti yhden torkun jälkeen, ennätyksellistä! Lyyli tarhaan, minä töihin. Muutamien kyynelien jälkeen olin jo astetta pirteämpi, ja oloni parani vielä kivasti päivän aikana muutamien keskustelujen ansiosta. Nyt on meinaan elämässä kovaa, eikä sokerikuorrutettu kepeys aina jaksa tunkea tänne teksteihinkään.

Ei siitä kuitenkaan sen enempää, sillä tiistaini koostui vallan mainiosta työpäivästä: kolme vaivaista tuntia opettamista. :D Niiden perään oli kuitenkin kaikenlaista säätämistä: kirjaesittelijää koululla, tuntien valmistelua ja tietenkin kopiokoneen laulattamista. Onnistuin jotenkin mukavasti sähläämään yhden alkuperäiskopion leikkurin kynsiin. :( Kahden maissa kirmasin koulutukseen; tarkistamattomia testejä valui mukaani, ja päätin jaksaa korjata ne illalla. 


Koulutus oli ihan ok: Muslimien monet identiteetit. Aiheena vallan kiinnostava, mutta ehkä odotin sisällöltä vieläkin enemmän asiaa. Keskustelut olivat kyllä kiintoisia ja luennoitsijan esitystapa sympaattinen. Mietin, josko lainaisin kirjastosta aihetta koskevia opuksia, kuten luennoitsija Husein Muhammedin itsensä kirjoittaman Yhtä erilaiset – islam ja suomalainen kulttuuri.


Koulutuksen jälkeen ehdin kello 18.20:ksi Hakaniemeen, mutta totesin, että puolen joogaan en millään kerkeä, joten suuntasin vakkariarkikahvilaani, Hakaniemen Sokokselle tarkistamaan testejä, joita olin kyllä alkanut pisteyttää jo junamatkalla. Tunti vierähti somasti, ja totesin, etten ehdi puoli kahdeksankaan joogaan. Laiskuuttakin siis lainehti; suuntasin sen sijaan kiertämään vaateosaston. Kokeilinkin loppualejen kaapuja, mutta en ostanut mitään. 

Yläkerran kodinkoneosasto myi myös pelkkää ei-kivaa tai liian kallista. Etsin tehokkaampaa hiustenkuivaajaa. Merkkisuosituksia saa antaa! 

Lopulta läksin kotia kohden. Oli ollut "minun" viikottainen vapaailtana, ja näin se sujui. Jäi vähän harmittamaan, sillä hartiani ovat tukossa ja kaipasin myös kirjastohetkeä. Toisaalta kokeiden korjaaminen oli rentouttavaa – en voinut kuitenkaan olla miettimättä, miten kauan siihen menisi, jos testejä olisi kokonaisen normaalin luokallisen verran, sillä minulta kului neljän oppilaan testeihin reilusti yli tunnin yhteensä. (Ja huomenna teetän niitä lisää...)


Kotiin käppäiltyäni ryntäsin syömään karkkia: viimeinen herkkupäivä ennen huomenna, tuhkakeskiviikkona alkavaa paastoa. Yritän jättää herkut pois sunnuntaita lukuunottamatta. Siispä vietän ähkyssä jokaisen seuraavan sunnuntain. Tosi järkevää. ;)

Nyt menen vielä suihkuun ja ehkä silitän paidan tai kaksi. Tänään on kuitenkin päästävä aikaisin nukkumaan, etten nuukahda loppuviikolla. Torstaina on edessä vielä toinen viikkoni 5.20-herätyksistä sekä kirppispöydän varaamisen takia myös aikainen lauantai. Kääks! Keväisin herääminen on minulle entistäkin vaikeampaa. Muuten töissäkäyminen on oikein antoisaa, kuten ehkä rivien välistä luittekin. Ps. Lyyli nukahti vihdoin!


2 kommenttia:

  1. Hei, sun ansioista oon alkanut lukea blogeja ja laitan sulle yhden mun löydön, jossa on paljon kauniita kuvia haaveiltavaksi.
    http://roadtripinfinland.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiva! Ja kiitos blogi-linkistä, taidan ottaa myös omalle lukulistalleni!

    VastaaPoista