maanantai 28. maaliskuuta 2011

Lyylin jutut

Pikkuneiti rykäisee nykyään lähes joka päivä jonkun hauskan jutun – useimmiten tietysti tiedostamatta sen hauskuutta. Viime viikolla kun ollaan oltu ulkona, syöty tomaattikeittoa, lauleskeltu ja juteltu äidin töistä, ollaan saatu kuulla hyvällä itsetunnolla varustetun tytön kommentteja: 

Äiti: Onpa kova tuuli!
Lyyli: Ei ole. On tuulinen päivä.
Äiti: Se tarkoittaa samaa.
Lyyli (tomerasti): Ei tarkoita!
Äiti: No, kyllä mä nyt tiedän, oon suomen kielen ope...
Lyyli: Niin minäkin.


Lyyli syö tomaattikeittoa ja pudottaa sitä vahingossa Hello Kitty -paidalleen.
Isi: Oioi, nyt meni paidalle.
Lyyli: Hello Kitty ei tykkää tomaattikeitosta.

Äiti lauleskelee. Isi alkaa laulaa tai pikimminkin vihellellä äidin laulamaa lastenlaulua. 
Lyyli: Isi, älä laula! 
Äiti: Eikö isi saa laulaa?
Lyyli: Isi älä laula, ole tavallinen ihminen!


Äiti on vienyt Lyylin tarhaan. Ollaan riisuttu ulkovaatteet ja mennään laittamaan tossuja jalkaan. Lyyli harjoittelee niiden pukemista itse.
Lyyli: Minä osaan laittaa tossut jalkaan. Minä olen opettanut sinun oppilaille, miten tossut menee jalkaan.
Äiti: What?


Hauskoja juttuja maailmaamme mahtuu, niistä monet vain unohtuvat pian ilmoille päästyään. Harmi. Ehkä pitäisi kehitellä Lyyli-generaattori, josta pulppuaisi kaikkia neidin hyväntuulisia juttuja, kun maailma murjoo.

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihania lausahduksia! Hienoa, että tallennat arkipäivän muistoja tälla tavalla blogiin :)

  VastaaPoista
 2. :) Juu, kiitos, yritän kovasti kirjoittaa muistiin edes jotain. Äkkiä ne lausahdukset muuten unohtuvat, ja nytkin jo tuntuu, ettei kaikkia oikein kunnolla rekisteröi.

  VastaaPoista
 3. Tosi söötti tyttö kyllä, ja minuakin piristäisivät tuollaiset lausahdukset. :-) Tosiaan hyvä, että kirjoitat noita muistiin, koska ne varmasti unohtuvat nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Valloittavia! Lyyli on paras. Suosittelen pitämään aina muistikirjaa mukana ja raapustamaan kaikki heti ylös!

  VastaaPoista
 5. Bisquits: Kiitos! Yritän tosiaan pinnistellä muistin kanssa. Pahoitteluni muuten vielä, että rupesin blogissasi niin avautumaan. Kierrokset nousivat vähän kattoon! Mutta oli kyllä opettavaista. Oikeastaan todella hyvä saada yhteiskunnallista väriä muoti- ja lifestyle-elämään keskittyvään blogistaniaan sekä ihan puhdasta tietoa muissa maissa elämisen arjesta. Olen itse tosi huono kirjoittamaan yhteiskunnallisista aiheista, vaikka niissä varmaan riittäisi jutun juurta ja oppisi enemmän kuin omasta elämästään kertoen. Ne vaan vaatisivat sellaista paneutumista, jota en oikein jaksa... Kiitos siis "ärsyttävän lukijan" kestämisestä!

  Katriina: Voi kun jaksaiskin kantaa muistikirjaa ja muistais vielä ottaa sen hyvän jutun kuultuaan esille. - Säkin muuten voisit alkaa kirjoittaa blogia arjestasi ulkomailla?

  VastaaPoista
 6. Sylvi, ei mitään - mielenkiintoista vain, että asioista voi olla niin monta eri mieltä. :-) Ja mielipiteitä saakin olla, kun ilmaisee ne tyylikkäästi eikä mene henkilökohtaisuuksiin (kuten sinä tyylikkäästi osaat tehdä, toisin kuin moni muu). Jatketaan siis vaan ajatusten vaihtoa tulevaisuudessakin!

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla! Mä ite vaan huomaan kerääväni ristiriitatilanteissa ihan liikaa kierroksia ja ehkä meneväni vähän liian pitkälle. Höh. Mutta jatketaan taas, ehkä välillä tosiaan kevyempien aiheiden parissa. ;)

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva lukea Lyylin lausahduksia! Tulee mieleen elävästi se aika kun omat lapset olivat pieniä. Harmi ettei tullut silloin kirjattua mitään ylös!

  VastaaPoista
 9. :) Nykyään on myös näppärää ottaa kameralla lyhykäisiä videoita - nekin ovat kivoja muistoja.

  VastaaPoista