torstai 21. huhtikuuta 2011

Hyvät lakat

Täytyy myöntää, että lakoilla ja lakoilla on eroja. Varsinkin päällyslakoilla – tai sillä, käyttääkö päällyslakkaa vai ei. 

Veikko tilasi taannoin Jenkeistä O.P.I:n kahdentoista pullon setin erivärisiä lakkoja, lähinnä kirkkaita ja tummia värejä. Minä kun en turhan usein kynsiäni lakkaa, sain tästä vihdoin pikku pakon ryhtyä lakan keskivertokuluttajaksi. Jos siis edes pari kertaa kuussa malttaisi istua tunniksi kynsien ääreen. 


Niinpä O.P.I:n sähäkkä violetinpunainen lakka piristi päiviäni viime viikolla. Ja sitä iloa kesti kokonaiset neljä päivää! Yleensähän hermostun jo toisena päivänä hieman säröilleeseen lakkaan ja poistan sen suitsait miettimättä kuinka paljon aikaa ja vaivaa lakkaaminen vei. Tällä kertaa uurastin, jopa siivosin ja kirpputoireilin näine kynsineni ja vielä neljäntenä päivänä jokunen kynsistä oli kuin vastalakattu. Joku kynsi taas oli jonnin verran epäkelvompi, sillä minulla on paha tapa kaivaa joillain kynsillä toisten kynsien alusia hermostuksissani. Jos pystyisin edes hiukan vähentämään tätä tapaa, tällainen tummakin lakka voisi saada luvan olla kynsissäni viidestä kuuteen päivään. Se olisi jo pieni ihme! 

Asialla saattoi myös olla päällilakka, sekin O.P.I.:n (Start to finish – base & top coat) Yleensähän en tuollaisia lisiä vauvaudu käyttämään, sillä inhoan lakkaamisessa ehkä eniten sitä, kun kerrosten lisääntyessä kuivuminen vain hidastuu entisestään. Mutta O.P.I:a kun ei välttämättä tarvita kuin yksi peruskerros (laiskuuksissani en jaksa yleensä alulakata), niin kaipa sitä malttaa vastakin käyttää päällysainetta. Lisäksi se kiillottaa kynsiä kauniisti.

 Kolme päivää vanha lakkaus kelpasi vielä kirpparille
Lakkaamisprosessin taustalla pyöri tietenkin Muodin huipulle. Myös tämänviikkoinen osa on katsomatta, joten en tässä muuta odota kuin illan saapumista. Tosin lakkaaminen ulottukoon näin pääsiäisen hiljaisten päivien vuoksi pelkästään varpaankynsiin. Kuka nyt lakattuja sormien kynsiä pelkästään kotona jaksaa kestää? Ainaista varomista kaikesta huolimatta, olkoonkin lakka O.P.I:a. 

Toinen vaihtoehto on opetella kestämään entistäkin kuluneempaa lakkausta. Sekin voi kuulua styleen, ehkä myös minun (koti)olemukseeni...

Neljän päivän kuluttua lakkaus sai väistyä

7 kommenttia:

 1. OPI:n lakat on tosiaan normilakkoja kestävämpiä eli uskaltaisin väittää, ettei pelkkä päällilakka vaikuttanut asiaan. :-) En itsekään kestä lohkeilevia lakkoja, värillisen lakan tulee näyttää siistiltä. Vasta OPI:n lakoilla olen uskaltanut käyttää värikkäämpiä sävyjä. Toinen vastaavanlainen kestävä merkki on muuten Essie, oletko kokeillut?

  VastaaPoista
 2. Opin lakat tosiaan tuntuu todella hyviltä, leviävätkin kynnelle niin sutjakkaasti! Mutta ovat Suomessa töykeän kalliita... Jenkeistä saa ehkä neljäsosahinnalla. Essiestä kuulin ekaa kertaa tänään, tai siis luin MouMoun blogista. Täytyy ehkä bongata jostain. Nyt tosin noita lakkoja riittää ihan lainaksi asti... Veikkaan sitä paitsi, että intoni vielä hiipuu.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä, olin maaliskuussa manikyyrissä jossa sain kynsiini Opin lakkaa, ja se kesti lähes viikon tosi hyvänä! Siitä innostuneena tilasin (Lontooseen) Opin punaista lakkaa, Englannissa se maksaa halvimmillaan muistaakseni noin 8 euroa, eli ei kovin halpaa sielläkään. Mikä hinta on Suomessa?

  VastaaPoista
 4. Ai niin, mä voin lainata tai ostaa sulta jonkun värin (muun kuin kirkkaanpunaisen) :) Saitko muuten Riinan kautta sen huulirasvan?

  VastaaPoista
 5. Mä hankin just Mavalan pikkupullon kirkkaanpunaista lakkaa ja se rapisee heti pois :( Onneksi muukin olemus on vähän sinnepäin, ettei se haittaa. Raskauden aikana kynnet ovat entisestään vahvistuneet, joten ne pysyvät pitkinä ja terveinä, joten olisihan se kiva saada lakatkin pysymään. Ei vain taida minusta olla kynsilakkafanaatikoksi, olen joskus yrittänyt ja en vain muista lakata. Sama homma kulmien kanssa, nyppiminen unohtuu aina. Hampaat sentään muistan ja jaksan pestä.

  VastaaPoista
 6. Katriina: Suomessa Opia sai noin 16 eurolla Sokokselta. Jenkeistä tilattuna pullon hinnaksi jäi noin 6 euroa, mutta silloin piti tietysti tilata pulloja tusinan verran. - Kiitos huulirasvasta, sain! Mutta en ehkä luovu ainakaan vielä lakoista. Meille voi tulla lakkaamaan toki. Aattelinkin jotain tyttöjen illan tyyppistä jossain vaiheessa.

  Oi mutsi mutsi: Eipä taida mustakaan kynsilakkafaniksi olla, mutta jospa nyt yrittäis. Mavaloihin olen ollut melko tyytyväinen, kestävät varpaissa melkein normiajan (kaks viikkoa). Saa nähdä, jäävätkö nyt vaan hyllyn koristeeksi, kun on noita uusia...

  VastaaPoista
 7. 16 euroa, huh! Onneksi eivät ole painavia, taidan ostaa pari lisää Englannista.

  VastaaPoista