perjantai 15. huhtikuuta 2011

Lupauksia lunastellen

Muistatteko, kuinka pari kuukautta sitten tein lupauksia? Lupauksia parantaa tapojani lukemisen ja Lyylin kanssa olemisen suhteen. Nyt on tullut aika tilittää tuloksia. 

1) Olen onnistunut parantamaan lukutottumuksiani. Yleensä maanantaisin suuntaan töistä puoli viiden maissa Hakaniemen Sokoksen kahvilaan, kantakuppilakseni muodostuneeseen hämyiseen täti- ja vaunukansan suosimaan peruskahvilaan, jossa ryystän cappuccinoni kera päivällisleivän, luen tunnin, jopa kaksi. Jos en jaksa koko aikaa lukea, kiertelen alueen kauppoja tai kirpputoreja, joskus myös käväisen kirjastossa. Illan päätteeksi siirryn kahvilasta noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä olevalle joogasalille puoli seitsemäksi tyhjenemään, rentoutumaan ja venymään. Aah, minun iltani!

2) Lyylin kanssa olen yhtä vähän tai vaihtelevasti kuin ennenkin. Emme ole alkaneet harrastaa kahviloita tai kirjastoa yhdessä, mutta uimassa käymme nyt säännöllisesti kerran kahdessa viikossa. Tahti on mielestäni sopiva; kerran viikossa en jaksaisi sitä neljän tunnin rumbaa, koska viikonloppuisin on kiva olla kotonakin. 
     Sunnuntain olen ristinyt Lyyli-päiväksi, ja olenkin silloin jo työviikosta toipuneena eniten läsnä, jopa haaveilevan ei-mitään-tekevä. Harmillista on kuitenkin se, että kotihommia riittää – kuten varmaan kaikilla perheenäideillä – kaikiksi päiviksi, enkä ole ollut päästä pois tavastani pestä pyykkiä aina sunnuntaisin, silloin kun siihen todellakin on aikaa. Meillähän ei ole omaa konetta, joten pyykinpesu vaatii normaalia enemmän organisointia ja jaksamista.

Girl in Bikini Underwater at Night
 Kuva: Greg Robbins

3) Bloggaamiseni ja liikuntani ovat pysyneet kurissa. Hyvä minä! Kunpa sama ulottuisi syömiseen; mikä paastonaika tämä on, kun meikäläinen vetää jäätelöä kaksin käsin? Puoli litraa vastikään syöneenä täytyy ilmeisesti päätyä siihen, että joitain uusiakin tavoitteita, jopa lupauksia on jossain vaiheessa taas asetettava. 

Mutta nyt dvd:n pariin. Muu perhe viettää viikonloppuaan mökillä, minä rentoudun kaupungissa mm. kirpputorimyyntikeikan parissa ja ihan vaan leväten. Sunnuntaiksi tänne pääkaupunkiseudulle on luvattu kymmenen asteen lämpöasteita, joten sikälikin on syytä iloita. Kunpa ilmanlaatu vielä hiukan tästä paranisi. – Antoisaa viikonloppua kaikille!

spring, crane, dog
 Kuva: jamelah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti