sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Mukalukuinspiraatio

Vietin lauantaita mukalukuinspiraation saaneena. Se tarkoittaa sitä, että haluaa hankkia kirjoja pinoittain, ja ajatteleekin lukevansa ne, heti, nopeasti, vähintään muutaman kuukauden aikana, mutta todellisuudessa hankkii uusia opuksia, koska vain rakastaa kirjojen hipelöimistä, ulkonäköä, ajatusta hyvästä kirjasta. Ja koska rakastaa minkä tahansa kauniin ostamista. 


Tämä pino lähti mukaani Valtterin kirpputorilta, kun olin siellä myymässä omia romppeitani, muun muassa kirjoja. Pikku Prinssin vien töihin, koska omistan jo yhden sellaisen itse; tykkään vinkata lapsille hyviä kirjoja. Lisäksi luokkahuoneeni hyllystön ylähyllyllä on vaihtuva kirjanäyttely: esillä mielestäni sopivia ja hyviä lastenkirjoja. Kirjankannet ovat siellä yhtälailla lukuinnostuksen herättelyä varten kuin somistamassa tilaa. Kirjankansitaidetta.

Mukalukuinspiraatioon kuuluu myös sellainen piirre, että pöydän päällä lepää epämääräinen pino lehtiä, jopa kielen oppikirja tai tieteellisiä artikkeleja. Niitä on tarkoitus lukea  rauhassa jonain hetkenä, mutta... Siihen jämähtävät. Tällä kertaa tosin tarvitsin islanninkirjaa, kun yritin toivottaa islanniksi hyvää matkaa kollegoille, jotka suuntasivat perjantaina sinne ihmeelliselle saarelle. En kuitenkaan löytänyt sopivaa värssyä. Minähän muka osaan kyseistä kieltä, pah! 


Kaikesta mukatouhuamisesta huolimatta sain kuitenkin viikonloppuna luettua jotain järkevää, yksin kun kotona kerran aikaani vietin. Siitä enemmän ensi viikolla! (Nyt vaalitulosten pariin, jännää.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti