perjantai 8. huhtikuuta 2011

Sylvi lyhyenä

Oho. Taas aika pitkiä vuodatuksia; huomaa, etten ole roikkunut töissä tällä viikolla juuri yhtään vaihtamassa ajatuksia tai nähnyt iltaisin kavereitani. Te jouduitte sijaiskärsijöiksi, hehheh. Onneksi kaiken voi lukaista yhdestä silmästä sisään ja toisesta ulos. 

Nyt lyhyesti, komennan itseäni. (Huomaan, että minusta on toisen varsinaisen työvuoteni aikana tullut kova komentelija. Ja taas eksyn sivupoluille...) Päivän asu! Kävimme nimittäin sunnuntaina Vallilassa pyörähtämässä. Ei ollut mikään kirpparifiilis neljään valvotun baari-illan jälkeen, mutta kyllä sitä aina jaksaa räntäsateessa ja pienessä krapulassakin rattaita työntää. Jaksaa, kun on luvannut. Lyyli odotti tapahtumaa kuulemma jo edellisenä iltana. 


Kannatti kuitenkin monessakin mielessä. Lyyli sai liikuntaa, koska käveli lähes koko kirppiskierroksen ajan. Minulta taas hävisi huono olo, kun sain raitista ilmaa ja muistin hörppiä reissun ajan vettä, minkä olin edellisenä iltana kokonaan unohtanut – inhoan veden juomista. Ja kannatti, koska teimme löytöjä, me molemmat. Lyyli Muumi-lehden ja Nipsu-muoviolennon, minä pari paitaa ja lyhyen villakangastakin. Siitä myöhemmin lisää, vaatii ehkä syksyn ympärilleen. 


Mutta eurolla ostamani poolopaita oli ihana. Helppo sekä mielestäni juuri sopivan värinen ja mallinen paita minulle. Pukeuduinkin heti viikon alussa ruskeaan ja violettiin – harmi vaan, että koko asua ette saa nähdä, sillä kuvaaja on vanginnut vain hurmaavan aamuolemukseni: huonon ryhdin ja masumakkarani, mutta onneksi myös meikäläistä viehättävämmän Lyylin itse valitsemineen punaisine "helmineen".

Ja ihan totta, voishan noille hiuksillekin tehdä jotain; lukekaapa Eevan ihana postaus siitä, kuinka ranskanletti vihdoin syntyy! Minä aion ottaa oppia.

Nyt aion kuitenkin pysyä lyhyenä ja lopetan pikkuhiljaa sanoihin: Käykää ihmiset kirppiksillä, jos ette vielä käy. Siellä tekee löytöjä. Soman robokorun löysi Veikko eBaysta! 


Peeässänä loppuun vielä yksi tarina; enhän voi olla kertomatta Lyylin kirpparilöydöistä käytyä keskustelua:

Kirpparilla:
Lyyli: Minä ostin Muumi-kirjan.
Äiti: Se on Muumi-lehti, lehti.

Kotona:
Isi: Mitä ostit?
Lyyli: Nispun ja Muumi-hesarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti