keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Ei-päiviä

Lyylin kanssa on toisinaan hiukan negistä. Neidillä on vahvoja mielipiteitä asiasta kuin asiasta, mikä sinällään on myös hyvä juttu. Eipä taida olla omena kauas puusta pudonnut; joskus neiti kuulostaa yllättävän paljon äidiltään. 

Seuraavia keskusteluja on käyty viime päivien aikana. Vaikka ne ovatkin vähän ei-sävyisiä, lähinnä ne hymyilyttävät. Eihän tämä ole uhmaa, vaan elämän erittelyä!


Äiti kokoaa Lyylin pääsiäismunan sisältöä.
Äiti: Tää ei kyllä oo mikään lastenkoottava.
Lyyli: Ei, se on naistenkoottava.

Isi ja Lyyli katselevat kuvia edellisen päivän ravintolavierailusta.
Isi: Oltiin Bellevuossa.
Lyyli: Ei se ollut pellepuvussa.

Lyyli leikkii isin kanssa. Äiti lukee blogeja.
Lyyli: Missä äiti on?
Isi: Verkossa.
Lyyli: Eikä, ei äiti ole hämähäkki.

Mielipiteitä on. Olemme lisäksi taistelleet useana aamuna vihreiden sukkien parissa. Lyyli ei halunnut niitä asuunsa, koska ne eivät hänen mielestään sopineet violetteihin housuihin – "Ne on ihan pahat." Luovutin ja vaihdoin sukat violetteihin, koska ne olivat vielä puhtaina hyllyssä. Voivottelin vain itsekseni, että tuleekohan näille vihreille "poikasukille" nyt lainkaan käyttöä. Olin jo nimennytkin uutukaiset niissä oleviin näppäriin valkoisiin nimikohtiin. 

No, seuraavana päivänä uskalsin ehdottaa viheriäisiä toisten, oranssien housujen kaveriksi. Kelpasivat – ja riemulla! "Ne on hyvät." Ilmeisesti kysymys ei ollut laisinkaan värien sukupuolittumisesta, kuten äiti virheellisesti tulkitsi. Vaikka kuulemma muumimamma ei tykkää vihreästä; "se ei ole minun juttu", oli loppukaneetti.

2 kommenttia:

  1. Haha, turha yrittää huijata toista että olisit verkossa :)

    Kirjoitin tossa just tuntipari sitten yhen ehotuksen mikä koskee suakin. Semmonen alustava idea.

    VastaaPoista
  2. Joo! Voisin olla messissä. Luin kyllä jo kivan ehdotuksesi, mutta sitten en vielä tohtinut vastata... (Aloin miettiä, että onks tää äitiblogi. Taitaa olla.)

    VastaaPoista