sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Karkkipäiväkuteita ihanille tytöille

Tulin juuri Tallinnasta ja – uskomatonta mutta totta – en ostanut sieltä mitään materiaa. Vain viinejä ja väkeviä eksyi matkaan laivalta. (Eikä unohdeta purukumia, sillä olen taas näemmä sortumassa takaisin sen käyttäjäksi, vaikka olenkin ollut onnistuneesti purkkalakossa jo, hmmm, vuosia.)

Heti sitten, kun pääsin kotona tietokoneen äärelle, keksin tsekata sähköpostiini tulleet Polarn o. Pyretin kesäkuteet. Olihan minun päästävä jossain hiukan kauppoja kiertelemään, vaikken mitään ostaa aikonutkaan. Ja Popilla olisi taas kuolattavia, sen arvasin. Lähinnä mielessäni siintelivät Lyylin syksyisempien vaatteiden hankinnat, sillä arvelen, että pärjäämme kesän kyllä niiden yhdentoista–kahdentoista sortsi/puolihameviritelmän sekä lukuisten mekkojen avulla, joita on jostain ilmaantunut

Päätin silti haaveilla nimenomaan näistä kesäkuteista, sillä kesä on yhtä harvinaista herkkua kuin karkkipäivä ja turha kai tässä on terveyspäiviä ajatella, kun ne makeammatkin ovat vielä edessä.Eikö näitä ihanuuksia katselemalla tulekin juuri karkkipäivä mieleen? Ainakin mulle tulee. – Ostankohan siis karkkia väärin perustein, ihan ulkonäkösyistä vain? En nimittäin ole mahdottoman sokeririippuvainen kuin henkisesti: tapojeni orja, ajatusriippuvainen. Olen siksi harkinnut jättää karkit ja mahdollisimman pitkälle myös muun sokerin kokonaan ruokavaliostani pois, mutta todennut, että ehkä se ei sittenkään ole sen väärti. Silloinhan menettäisi myös karkkipäiväajatusmaailmansa. Että on yksi (ilta)päivä, jolloin kaikki on vain hyvin, koska silloin saa karkkia. 

Onneksi on käynyt myös niin, että vaikka olen shoppailuholisti, olen myös järkevä. Ostan karkkia kerran viikossa ja nautin näistä kesävaatteista nyt vain virtuaalisesti. Jäävät karkkikauppansa hyllylle tällä kertaa. Palaan alennusmyyntien aikaan asiaan, ehkä silloin makeanhimoni on ylitsevuotavainen.

Karkinväristä äitienpäivää kaikille äideille ja aivan kaikille sopivan makeaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti