perjantai 27. toukokuuta 2011

Mirkka Metsola

Viikon takaisesta Fashion Stock Sales -tapahtumasta matkaani tarttui oikeastaan vain pieni musta kierrätysnahasta valmistettu kukkaro. Tapahtumaan suuntasin kuitenkin lähinnä siksi, että olin tilannut Design Shop Outletista Lyylille lahjan, jonka noudin "tiskin takaa", ja siksi, että halusin hypistellä joitain ihania designvaatteita livenä. Vaikkapa juuri Mirkka Metsolaa, jonka nettishoppiin eksyin taannoin ja jonka aivan ihanakuosisen mekon (kuva alla) bongasin tuoreimmasta Oliviasta

Muodin huipulle -kisassa syksyllä 2009 kannatin kisan voittanut Katri Niskasta, mutta nyttemmin lämpenen enemmän Mirkan 30-lukua henkiville hauskoille pääjutuille, 50-lukulaisille kuoseille ja nahan käyttämisen moninaisille ideoille. Esimerkiksi Mirkan mekot ja vyöt voisin ottaa heti kaappiini, sillä ne sopivat mielestäni kaltaiselleni "tavalliselle" vaatteiden kuluttajalle. 

Mirkan vaatteet ovat helpostilähestyttäviä, ihanan laadukkaan oloisia, mutta samalla kotoisia ja sopivan yksinkertaisia. Niiden onkin sanottu sopivan niin alakulttuuriseen tyyliin kuin konttoripukeutumiseenkin, mitä ikinä nämä tyylit nykyään pitävätkään sisällään. Mallisto on kohtalaisen kaupallinen, mutta persoonallinen. 

Itselleni poimisin kevään ja kesän mallistosta esimerkiksi keltaisen liivin ja juuri tuon edellämainitun kukkakankaisen mekon taikka samasta kankaasta valmistetun puolihameen. Rakastuin sen merkillisiin laskoksiin! Myös isokukkainen jakku (kuva alla) voisi olla kuumaa valuuttaa kaapissani, sillä siellä on tällä hetkellä vain hyvin hempeitä kukkakuoseja. Ei mitään näin rohkeaa ja räikeää – ja mustaan sopivaa, sillä sitähän väriä tietysti löytyy  – ja siihen en yleensä kukkia yhdistele.En myöskään voi olla ihailematta Mirkan omaa tyyliä: harkittuja, minimalistisia, mutta naisellisia vaatteita sekä viimeisteltyjä kampauksia. Mielestäni Mirkan mallistot henkivätkin hyvin vahvasti suunnittelijansa omaa tyyliä ja mieltymyksiä – voisin kuvitella lähes minkä tahansa malliston vaatteen suunnittelijansa omaan käyttöön. Tosin kaipa jokainen suunnittelija räätälöi suunnittelemansa vaatteet enemmän tai vähemmän itsensä näköisiksi!

Mirkan vaatteita saa paitsi Mirkka Metsola -shopista myös Kallion Karhupuiston laidalla sijaitsevasta fem. -collectiven liikkeestä sekä 29.5. asti vielä Stockmanniltakin, Argos Hallin Young Designers -myyntinäyttelystä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti