tiistai 10. toukokuuta 2011

Pienen kodin säilytysratkaisuja

Olen lupaillut teille yhtä sun toista mielenkiintoista juttua. Eipä ole kuulunut Kallio-kierrosta: putiikkien katsausta tai leikkipuistorankingia. Yritän kuitenkin kesän aikana toteuttaa unelmani uskaltautua sisälle liikkeeseen ns. toimittavana bloggaajana. 

Tällä erää tarjolla on lupaamani pieni ote siitä, millaista on mahduttaa kolmen ihmisen tavarat 53,5 neliöön. Vaikeuksia tuottaa siinä kai lähinnä se, että vähintään yksi asuntoa asuttavista on kirja- ja vaatehamsteri. Toisenkaan solmio- ja paitakokoelmat eivät varmasti ole sieltä suppeimmasta päästä...

Kaiken a ja o on systemoida ja luoda toimivat säilytysjärjestelmät. Tavarat on myös syytä pitää omilla paikoillaan, sillä muutoin a) niitä ei enää löydä millään tavaramassojen joukosta b) koti muuttuu tavarasokkeloksi. 

Meillä on onneksi tarjolla Lyylin lukuisten vaatteiden ja lelujen säilytyspaikaksi parvi. Myös sen muuten melko vähälle käytölle jääneet alaportaat ja portaiden alus ovat saaneet toimia viime kuukaudet leluvarastona. Siellä lelut ovat kivasti poissa jaloista – ja sinne ne on helppo vain työntää imurin tieltä syrjään. 

 Lyylin "hyllyt" parven portaiden alla

Aivan korvaamaton on myös pieni kolmionmuotoinen varastohuoneemme eteisessä. Sinne mahtuvat niin ylimääräiset laukut, kengät kuin kodinhoitoon liittyvät tuotteet kuten silityslauta, pesuaineet ja -välineet ja pyykinhoitotuotteet. Kolmionmallisuus on aiheuttanut pieniä haasteita, mutta toisaalta huoneen kaksi syvää nurkkaa ovat myöskin oivallisia varastopaikkoja, jonne voi haudata harvoin tarvittavaa tarpeistoa. 

Kolmiohuoneen ylähyllyt

Kotonamme käytetään tietysti hyväksi yli kolmen metrin huonekorkeutta: parven lisäksi olohuoneen alkovin kaapistot mahduttavat sisälleen huomattavan määrän tavaraa. Huonona puolena tässä ylhäälle asti ulottuvassa säilytyskompleksissa on se, että lähes joka päivä tarvitsen lyhyenä ihmisenä jakkaraa aivan välttämättömimpienkin tavaroiden esille kaivamiseen. Esimerkiksi lakanat, pyyhkeet, reput, villapaidat sijaitsevat tilan puutteen vuoksi korkealla.

Keittiössä oli ennen erillinen jääkaappi ja pakastin omissa lokeroissaan upotettuina keittiökomerostoon. Heti tänne muuttaessamme hankimme isomman jääkaappi-pakastimen, ja kolot jäivät tyhjiksi. Keksimme mahduttaa tilalle laatikostot, jonne mahtuvat niin lasi-, metalli-, pullo- ja ongelmajäte sekä sekalaista pientä siivous- ja keittiökamaa Lyylin vaatteiden lisäksi. 

 Keittiön kierrätyslaatikosto ja Lyylin vaatelaatikot

Olen tottunut pienissä tiloissa asumiseen ja asioiden mahduttamiseen hyvinkin nafteihin komeroihin. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin mitta tulla täyteen. Eikä vaihtelukaan olisi pahitteeksi. Viimeisestä muutosta tänne on jo nelisen vuotta! Mutta eipähän neliöt paljonkaan isompaan voi vaihtua, jos Kallioon sittenkin haluaa jäädä... Paras siis osata paitsi organisoida kotinsa hyvin myös luopua ihan kaikesta turhasta.

Kierrätyslaatikostossa löytyy laatikot myös kokkausvälineille sekä pienille siivoustarvikkeille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti