torstai 12. toukokuuta 2011

Värejä toukokuun

On ollut vaikeaa orientoitua kesälämpötiloihin, ja olenkin pysytellyt vielä keväisellä polulla. Sukkahousuista en ole luopunut taikka lyhyitä hihoja käyttänyt. Pessimisti minussa tietää: kyllä se takakevät vielä saapuu! Ei pidä siis innostua liikaa. 

Myssy (näkyy seuraavassa kuvassa): Fredrikson
Neulepusero: 2nd hand/Ralph Lauren
Farkkusortsit: Very Nice
Sukkahousut: Sokokselta, oisko Norlyn Trend?
Kengät: Vagabond
Laukku: Tiger of Sweden
Kaulakoru: 2nd hand

Värien puolesta olen silti antanut ilmoille toki hiukan periksi. Etenkään kun töissä ei pääse varsinaisesti paistumaan pohjakerroksen ollessa hyvinkin viileä, voi pysytellä tukevissa vaatteissa, mutta tuoda aurinkoa sisälle väreissä. Eihän keltainen minulle nyt aivan passeli ole, mutta kun tykkään! Uusi pinkki, vai miten se nyt oli? Hesarin kuukausiliitteessähän oli juttu pinkistä, tyttöjen väristä. Artikkeli loppui ajatukseen siitä, että loppujen lopuksi vaaleanpunainen kaikkine nyansseineen, merkityksineen ja latauksineen on suhteellisen sattumanvarainen väri. Ehkä keltainen voisi olla yhtä lailla tytöille merkitty, ehdottaa Veera Luoma-aho kirjoittamassaan jutussa.

 Potkii pois pinkkiä palloa?

Voisiko? En aivan usko ajatukseen. Keltainen on mielestäni universaalimpi, neutraalimpi voidakseen leimautua pelkästään tyttöjen tai naisten väriksi. Aurinko, kuu, hehkulampun hohde. Viljapelto, rypsiöljy, peruna. Leskenlehti, voikukka, narsissi. Pääsiäisen väri, kevään hehku. Keltainen kuuluu mielestäni kaikille, myös meille "keltaihoisille", vaikka meitä voisi hento pinkki pukeakin enemmän.

Onneksi on ruutusukkahousut ja hassu isolippainen hattu, johon katseet kiinnittyvät. Kukaan ei ehdi huomata, että olen kenties paitsi liian keltainen myös päivettymätön ja valonarka.

Pusero: Esprit
Farkut: Bandolera
Lohikäärme: Ikea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti