sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Hyllyn maalaamista

Yksinäisyys, jota täytyy kestää, kun on päättänyt jatkaa elämäänsä yksin (ja Lyylin vierestä, vuoroviikoin). Miten torjua sitä? No, vaikkapa kävelemällä K-Rautaan, saamalla tästä mahtirakot jalkoihinsa, ottamalla metro takaisin kotikaupunginosaan, maksamalla tästä vahingossa seutuhinnan – njaa, no ennenkaikkea alkamalla kunnostaa vanhaa, huteraa kirjahyllyä! 


Tarkoitus siis on saada hyllystä vain puhtaamman valkoinen, siisti. Homman nimi on hioa vanha maalipinta "auki" ja maalata kerran kaksi sen päälle – appiukolle kiitos ohjeista! Tänään sunnuntaina sain jo hionnan ja ekan maalauksen tehtyä. Ihan terapeuttista puuhaa. 

Noudatin myös maalipurkin ohjeita kiitettävän tarkasti: ensin maalipesukäsittely, sitten kevyt hionta, hiontapurun pyyhkiminen pois;  tässä vaiheessa hyppäsin pohjamaalauksen yli. K-Rauta kiittää minua, sillä ostin kuitenkin aivan kaiken tarpeellisen ja ylitarpeellisen maalaamista varten. Näillä maaleilla voisi vetää vielä jonkun toisen ja kolmannenkin kohteen, pohjamaaleineen. 


Lopputulosta ei vielä tiedä, sillä hylly kuivuu nyt keittiössä. Näytti kuitenkin ihan mukavalta, muutamia maalinvalumisia lukuunottamatta. Aika kiireesti laitoin tuota maalia menemään, ehkä vähän liian hätäisesti. Mutta lohdutukseksi voi ajatella, että eiväthän nuo hyllyt mihinkään näy, kun kirjat sitten lopulta peittävät koko sisällön. Kunhan nyt reunat ja päädyt on siististi maalailtu!

En ole aiemmin juurikaan intoutunut remontoimaan tai kunnostamaan mitään. Nyt vähän innostuin. Eihän tämä nyt niin vaikeaa tai liian työlästä ole, ainakaan tällä tasolla. Ja tulee sitten lähdettyä edes kerran päivässä ulos (tarveaineita ostamaan), kun muuten näytän näemmä kivoista ilmoista huolimatta piiloutuvan kotiin. Harmittaa jopa hiukan tuo helle, tulisi vasta heinäkuussa. Mutta nautinpa nyt edes valosta ja kesälomasta tekemällä jotain ennenkokeilematonta. Uusi hylly, parempi järjestys (myös omassa päässä)?


Tänkte att måla en hylla för att få något att göra. Känner mig mycket ensam, men man vänjer sig visst.

Att måla var faktiskt ganska roligt, nästan terapeutiskt, och inte alls så svårt jag hade anat. Först använde jag s.k. målartvätt för att rengöra hyllan. Sen slipade jag hela ytan, och suddare dammet bort. Enligt Tikkurila borde jag ha använt också grundfärg för hyllan, men den slippade jag, och målade hyllan nu på söndag för första gången med vanlig vit möbelfärg.

Slutresultatet kommer kanske att se ut lite hemgjort: jag målade så hastigt att målet rann på några ställen. Men vem bryr? Böckerna kommer i alla fall täcka hyllan inuti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti