tiistai 28. kesäkuuta 2011

Nyt saa näyttää kolmea sormea!

Juhlimme kolme vuotta tänään täyttänyttä Lyyliä ensimmäistä kertaa jo viime viikolla kera karkkitikkujen, syntymäpäivälaulujen, kolmen kynttilän sekä kummi- ja kaveriseuran. Tänään oli vuorossa tätien seuraa isomummilassa: uimista, soutelua, joogaa, oleilua, hassuttelua. Kellon lyödessä 20.33 Lyyli heitettiin pari kertaa ilmaan, kuten perinne vaatii. Huomenna vielä syödään kakkua ja annetaan loput lahjat. Näin sitä iloisesti vanhennutaan!


Lyylin oikea syntymäpäivä ajoittui tänä vuonna äidin ja tätien ns. siskospäivien lomaan. Niiden ohjelmaan kuului tietysti olennaisena osana syöminen, jonka teemana oli tällä kertaa vähähiilihydraattisuus. Ollaan siis nautittu linssikeittoa, tofupihvejä, erittäin ohutpohjaista kanapitsaa, lihapullia, marjamunakasta ja erilaisia salaatteja. Ja mitä herkkua, kun sai (kuitenkin) jätskiä ja itsetehtyä pannaria! Nami. 

Niinpä Lyylin jutteluista hauskimmat ovatkin syntymäpäivänään liittyneet ruokaan. Niistä teille herkkupaloja tässä – kuvien kera palataan kenties myöhemmin, sillä itselläni ei ollut kameraa tänään häiritsemässä nautiskelupäivää. Postauksen kuvat ovat viime viikon synttäreiltä. 


Lyyli aamiaisella: – Mitäs äiti siitä ajattelisit, jos mansikan liemi vois olla pahaa? – Mitä sillä sitten tehtäisiin? Kaadettaisiin roskiin?

Lyyli päivällisellä: – Minun isillä on lyhyet hiukset. Hän on lyhyt mies, siksi hän osaa tehdä minulle kaikenlaista, vaikka tomaattikeittoa. Hän on siihen tarkoitettu.

Lyyli iltapalalla: 
Äiti: – Mitäs vielä söisit?
Lyyli: – Kaurapuuroa ja vaikka leipää ja pähkinöitä leivän päällä. 
Äiti: – No, jos ensin vain kaurapuuroa ja sit, jos mahaan mahtuu, niin leipää.
Lyyli: Ei, kaurapuuroa ja leipää. Kaurapuuro itkee muuten. 


Selvästi ruokatietoinen tyttö!

2 kommenttia:

  1. Ihana höpsöttelijä, tuo Lyyli :) Onnea kolmevuotiaalle ja ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja samoin, mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista