maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kävelyllä

Kahta en vaihda: Yyteriä ja jatseja, voisi Pori tokaista. Niin, mitäpä olisi Pori ilman näitä kahta?


Tänäkin kesänä testasin molemmat. Lämpimässä tuulessa auringon helottaessa juuri sopivan täyteläästi talsimme sisareni kanssa tänään halki maan kauneinta rantaa. 


Tarkoitus oli kahlata läheiselle saarelle, mutta kameran takia se ei onnistunut. Vesi oli sen verran syvää. Ensi vuonna uusi yritys! 


Emme käyneet uimassa. Mielentilamme sopi kävelylle, kahlaaminen oli mukavaa, rauha uskomatonta. Puolen tunnin kävelymatkan päässä olimme aivan keskenämme. Vain yksittäinen lenkkeilijä ohitti meidät kaukaa, kun saavuimme "aallonmurtajalle". 


Hieno hiekka oli mannaa jalkapohjille. Aloin ihmetellä, miksen useammin kulje avojaloin.


Retken silaus oli kesän toinen irtojäätelötötterö. Cafe lattea ja lakritsaa, nam. Sulamisen tahti oli nopea: muutuin kuin lapseksi, kun tahmeaa jäätelöä valui käsilleni ja vaatteilleni. 


Nyt olen aivan kuitti. Aurinko ja meri, parasta unilääkettä.


Yyteri och jats, de gör Björneborg sådan som den är. Vi besökte Yyteris sandstrand idag, gick vid havet några timmar. Avsikten var att kolla en ö i närheten, men vi kunde inte vada dit med kameran.

Annars var allt perfekt: soliga vädern, vinden i öronen, lungheten, värmen. 

Man kunde flytta till en liten stuga vid havet när man pensionerar sig. Då kunde man gå vid havet varje dag. Då kunde man äntligen lugna sig till, få tag i det väsentliga.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa upealta! Samat merifiilikset täällä, paitsi että Gotlannissa on vain vähän hiekkarantoja, Fårön kivirannat jo repivät jalkani haavoille asti. Yyteri on helmi!

    VastaaPoista
  2. Joo, veden väreet taittoivat varpaat kuin paperiksi. Hassu efekti!

    VastaaPoista