lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kynsien sopiva pituus?

Blogeissa käydään keskustelua niin kulmakarvojen väristä kuin irtoripsien tiheydestä, joten miksipä siis ei kynsien pituudesta. 

 Liian pitkät

Minä kun kärsin sellaisesta syndroomasta, etten voi kestää pitkiä kynsiä. Heti kun kynnet alkavat lähestyä sormenpään tasaa, olen kaivamassa esille kynsisaksia. Ja nimenomaan saksia, sillä leikkaan ensin saksilla ja sitten vasta viilaan. Tiedän, ettei se tee kynsille hyvää, mutten välitä. Ovat kuitenkin pysyneet ihan koossa, ja minä huomattavasti vähemmän ärsyyntyneenä kynsien lyhentämiseen. 

Sakset ja viila kulkevat aina mukana

Poikkeuksena pituudesta ovat peukalonkynteni: Ne tuntuvat kasvavan nopeammin ja ovat siksi aina melko pitkät. Ne myös kestävät kulutusta pitkinäkin, ovat aivan kuin eri kaliiperia muiden kynsien kanssa. Joskus jotkut oppilaani ovat kummeksuneet peukunkynsiäni; eräänkin mielestä ne olisi ehdottomasti pitänyt leikata, koska ne olivat hänestä niin noitamaiset. Niinpä. Mutta kun en voi sietää niitä lyhyinä, tuntuu kuin jotain puuttuisi ja toimintakykyni kärsisi. 

 Sopivat

Kynsisaksien ja mineraaliviilan lisäksi tärkeä, aina mukana kulkeva kynsien hoitoon liittyvä kapistus on kynsinauhaöljykynä. Yritän muistaa käyttää sitä joka päivä, mutta kesällä kun monet rutiinit puuttuvat, myös öljykynä jää usein vain kesäkassin kesäpussin pohjalle. Onneksi talvi-ilmaa kosteampi kesäilma pitää ihon ilman rasvojakin paremmassa kunnossa. Eiköhän ne kynsinauhatkin siis pärjäile lomakauden yli ilman erityishuomiota. Kunhan vain lakkaisin nypräämästä niitä...

 Kynsinauhaöljy

Ps. Ihailen muitten pitkiä ja hoidettuja kynsiä, paitsi tietenkin miesten. Lyhyemmätkin kynnet miehellä ällöttävät, jos ne ovat likaiset ja hoitamattomat. Mutta pitkät miesten kynnet ovat kyllä pahinta...

1 kommentti:

  1. Opiskeluaikana opin, että kynnet ovat liian pitkät, jos UniCafen kassa huomauttaa niistä... Annan kyllä edeleen kynsieni kasvaa (kohtuudella), sillä pitkähköt kynnet tasapainottavat lyhyitä ja paksuja sormiani.

    VastaaPoista