sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Yön jazz-asu

Todetaan nyt heti alkuun, että vaatekaupassa on vielä ennen jazz-jammailuja käytävä. Minä kun tulin tänne maalle kaksi viikkoa sitten sillä mielellä, että ennen jatseja käydään vielä stadissa tankkaamassa julkiseen oleskeluun sopivia vaatteita. Mutta kun ei käyty, on selvittävä kolmella college-paidalla, lukuisilla rönttöisillä t-paidoilla ja kivoilla narutopeilla sekä muutamilla farkuilla. Ja sitten niillä paikallisilla kirppariostoksilla, jotka eilen olivat koekäytössä. Muuten kiva, mutta keskellä yötä narutopissa... 


Hätäratkaisu löytyi tällä kertaa ensin äidin vaatekaapista: hassu villaliivi, joka on vähän liian iso. Kaveri lainasi terassiajaksi villatakkiaan, mutta liivi päällä oli sitten pakko selvitä loppuaika. Onneksi olin piilottanut pyöräilykypärän sisään ruman urheilutakkini, lukinnut kypärän pyörään kiinni ja toivonut parasta. Ja kyllähän se sitten klo 2.40 minua odotti siellä, minne sen olin jättänytkin. 


Kuvan vaatteet päällä (ja se takki!) poljin 15 kilometriä keskellä sumua takaisin kotiin, kylmissäni. Oli lohdutukseksi silmiä hivelevän kaunista, eikä ristinsielua näkynyt, joten kukapa minun jazz-vaatteiden erikoisuuttani olisikaan silloin ihmetellyt. Mutta ensi torstaina voi tilanne olla toinen, kun olisi tarkoitus seilata konsertteja ja selvitä kaverin kotiin yöksi. Ja muutenkin. Harmittaa hiukan, kun oman kodin vaatekaapista löytyisi yksi jos toinenkin musta pitkähihainen. 


Mitä tästä opimme? Kun lähtee maalle pelkästään kotioleiluvaatteissa tarkoituksena eristäytyä, tapahtuu jotain aivan toista. Jos olisin varustautunut kivoilla vaatteilla, en varmaan olisi ikinä eksynyt jazz-kadun huumaan, kun sellaista ei yleensä kohdallani niin helpolla tapahdu.


Var på jazz-gatan med kompisar igår. Lite problem med kläderna: alla mina lämpliga kläder, frånsett kirppis-fynd, är hemma i Helsingfors, och jag var tvungen att leka med mammas gamla väst. Men nu har jag gett mig lov att köpa en tröja, för jag inte kan upprepa hela stilen nästa torsdag, när jag kommer att delta flera konserter. Annars är det staff-kläder som gäller under festivalen, men då man är på fritid ska man ha något lite ekstra fint på. Eller hur? Dels är festivaler fängslande på grund av klädstilar som man ser omkring sig.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti