maanantai 4. heinäkuuta 2011

Sadepäivän pieniä

Kaikenlaista pientä sisähommaa täytyy keksiä, kun ilmat ovat sateisia. Ja kaikenlaista sitä tulee vastaan, kun Lyyli värittää päiviä. Esimerkiksi aamulla, kun palaat noin puolen tunnin aamupalatuokion jälkeen petaamaan sänkyä, löydät sieltä pienenpienet nukenhousut ilman omistajaansa. Ja leikkijän, ilman vaatteita. 


Toisinaan saattaa käydä niin, että Lyyli itkee suuria kyyneleitä, koska, äidin arvelun mukaan, on niin jäässä aamukylvyn jälkeen. Omasta mielestään hän itkee, koska kuulemma "jossakin asiassa on virhe". Niin, maailmassa on virhe, perfektionistille kova paikka.

Raejuustoa syödessä kuuluu kommentti "Voi että teitä!" kun raejuustoja tippuu syliin. Mansikkalautasen äärellä kyynelehditään, koska niissä on jotain vikaa eli se olemattoman kokoinen vihreä kannanpalan jämä, jota ei saa kuin veitsellä irti, leikkaamalla samalla äidin mielestä aivan liian ison osan mansikkaa hukkaan. Äiti ei siis suostu veitseilemään, joten Lyyli ratkaisee asian omalla tavallaan: jättämällä vihreät osat ympäristöineen syömättä. 


Hama-helmien parissa kuluu poikkeuksellisen pitkien päiväunien jälkeen iltapäivällä vähintään tunti. Lyyli haluaa täyttää äidille pienen sydämen, koska "äiti on minulle niin rakas". Sydäntä voitelevia sanoja. Aiemmin päivällä hän on luetellut pitkän listan ihmisiä, joita hänellä on ikävä. Yleensä, siis lähes aina, luettelo alkaa isillä ja mummulla sekä ukilla, toisinaan myös Angu-tädillä, mutta tänään hän yhtäkkiä kesken hiljaisuutta hihkaisee auton takapenkiltä: "Minulla on ikävä Aadaa" (tarhakaveria, nimi muutettu). Hassua!


Angu-tädille Lyylillä on myöskin ehdotus: Muumi-tyynyliinan nähdessään tyttö on sitä mieltä, että hän voisi nukkua samalla tyynyllä Angun kanssa. Niin, äiti kun ei tällaiseen suostu. Mutta samalla Lyyli toteaa, että hän haluaa uuteen asuntoon ison sängyn, koska hän on "pieni iso tyttö". Mummin kanssa palapeliä tehdessään neiti osaakin isojen tyttöjen lailla pomottamisen taidon: "Minä lepään tässä. Sinä voisit tehdä." 


Äidin sadepäivää on täyttänyt tyynyjen teko. Siitä enemmän ensi kerralla! (Tyynyistäkin muuten taisi tulla liian pieniä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti