maanantai 22. elokuuta 2011

Väliaikaraportti

Ensi viikolla muutetaan taas! Hehheh. No, vielä on vähän epäselvää, minne, mutta ainakin nyt on yksi yksiö kokeilussa. Olemme siis siskon kanssa päätyneet lähtemään eri teille, jos huomenna näytössä oleva neliö ei meille aukea tai sovi. Kuusi kämppää on katsastettu, huomenna siis viimeinen näyttö. Alueen kolmiot ja neliöt ovat tällä erää tässä.

Yksiön aivan ihana vuokraemäntä antoi minulle eilen avaimet, ja pääsin heti tänään töiden jälkeen sinne siivoilemaan. Huomenna olisi tarkoitus yöpyäkin asunnossa patjalla, jonka sain jotenkuten raahattua paikalle. Keskiviikkona pitää tehdä päätös, ottaako vai jättää.

Rankkaa tämä epämääräisyys. Lisäksi jouduin jo evakkoon, inhottavasti kaikille osapuolille, Veikon luokse, koska en vain pystynyt olemaan enää homeen vieraana. Oma koti siis tuntuu täysin vieraalta, mutta harmittavaa on, että siellä on paljon tavaraa, jota tarvitsisi, eikä arjesta täällä entisessä kodissa tule oikein yhtään mitään. Onneksi on parvi, jossa tuntuu kovin turvalliselta yöpyä. 

Muistan, kuinka aloitimme vuonna 2005 tänne muutettuamme yömme siellä, kuinka parin viikon päästä aloin juuri siellä öisin herätä kuumeen ja tuskan tunteeseen, jonka arvelin johtuvan homeesta. Lopulta hyvästelen asunnon juuri samalla parvella nukkuen, nyt tietenkin yksin. Kuinka hyvä siellä onkaan nyt olla, kun home on poistettu ja ilma kiertää pelkästä painovoimaisuudesta huolimatta.

Broken Flowers

Kaipuu entiseen elämään on välillä pinnalla, mutta tietoisuus siitä, ettei se voi koskaan palata sellaisenaan, saa minut toteamaan, että olen tehnyt sen ainoan oikean ratkaisun, jonka tilanteessamme voi tehdä. Vaikka tämä entinen koti on niin ihanan kaunis, puhdas ja rauhallinen, en enää ajattele tätä kotina, vaan kaipaan kovasti tavaroideni luo, ihanaan asuntoon, jonka tiedän niiden tekevän, olipa asunto kuinka ruma tai pieni tahansa. Kunhan se on puhdas, se riittää.

Kirjoitteluni jäänevät edelleen aika vähäisiksi, sillä keskitän nyt kaiken tarmoni uuden asunnon kuntoonlaittoon. Jos päädyn yksiöön, joudun välittömästi myymään sohvani, pesukoneeni, ehkä joitain mattoja ja valaisimiakin. Jos taas saamme sen neliön, siivoamista riittää. Muutto on kaikkine pakkaamisineen ja purkamisineen tarkoitus vetää noin kolmeen ja puoleen vuorokauteen, joten aikalainen univelkahan tässä on tiedossa. 

Selvitään, kunhan tää nukkuisi vähän välillä. (Ruotsiksi ajattelen huomenna oppitunnilla, nyt en.)

Sorrow
Kuva: Charlyn W

2 kommenttia:

  1. Ja joo, etsintä jatkuu... Ei löytynyt sittenkään sopivaa. :(((

    VastaaPoista
  2. Voi kurjuuksien kurjuus. Pidän peukkuja, että löytyy puhdas asunto olla ja elää. Älä luovu toivosta.

    VastaaPoista