lauantai 13. elokuuta 2011

Voihan itku!

Jep. Syksynkin projekti tiedossa: asunnon hakua. 


Päätin yöllä, että nyt mä selvitän, missä tämän asunnon vika on, kun en pystynyt hengittämään kunnolla. Nenään sattui, kun se oli niin paisunut (ja on edelleen, kun olen koko päivän itkenyt ja kaiken lisäksi ollut kotona.)


Ja vessahan se sitten. Tajusin haistella seinät ja kappas. Makea, imelä tuoksu. 


No, tarkoitus on nyt asustella tässä allergialääkkeiden avulla marraskuun alkuun, jolloin joko lähdemme siskon kanssa eri suuntiin tai jos mäihä käy, katsastamme vielä yhden asunnon yhdessä. Tämä vaan on muuttunut sellaiseksi tragikomediaksi, ettei oikein jaksamista löytyisi. Mitä jos seuraavassakin on jotain mätää, niinkuin ilmeisen monessa on. (Lähes puolet kerrostaloista tutkimuksen, mahdollisesti homeremontinkin tarpeessa!)

Olenkin siis päättänyt alkaa katsella myös ostettavaa kämppää. Sinne tietenkin tehtäisiin heti sekä homekoira- että mikrobitutkimus, kauppaehtoihin lisättynä oikeus purkaa kaupat, jos hometta löytyy. Lakimies mukaan kauppakirjan tekoon. Näin sen pitää nykyään mennä.


Mutta nyt: Yritän, yritän nauttia tämän kodin hienoudesta: ikkunat auki, lääkettä nassuun, paljon saunomista ja – poissaolemista. Harmillista. Juuri kun sain tuhlattua kaiken omaisuuteeni sisustukseen, tajuan, etten suinkaan tule tarvitsemaan pienessä asunnossa yhdeksää valaisinta tai kahta eri sisustusteemaa. Nyyh. Kumman hylkään, harmaan vai beigen? Vai teenkö kaksi eri nurkkaa? Riippunee tietysti asunnosta. 

Ohessa huoneeni uusi sisustus sellaisena, kuin se tulee täällä olemaan. Vähän jäi kesken, mutta ei ole enää inspiraatiota jatkaa. Tauluja sitten seuraavaan kotiin. Sitä odotellessa. 


Gråter. Det blev inget riktigt hem om denna lägenhet. Mögel, mögel, igen. Orkar inte ens skriva mer.


2 kommenttia:

  1. Kivalta nayttaa, etenkin tuo keltainen harmaan varilaikkana on vallan vinkea ratkaisu, ja kaupunkiverhot hienot! Luotan siihen, etta seuraavan kampan kohdalla lykastaa, siihen asti, nauttikaa saunasta ja suihkulahteesta...

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tää tästä. Yritetään. Teipattiin nyt vessan ovi, ja olotila hiukan parempi.

    Ihmeellisen suttuisia muuten nää kuvat. Klikkaamalla niistä saa parempia. Mun täytyy miettiä, millaisin resoin niitä latailen tänne.

    VastaaPoista