keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Koetuksella

29 asuntoa katsastettu toukokuun lopulta lähtien. Muutaman päivän päästä neljä kuukautta sitten alkoi tämä urakka, jonka uskoin silloin olevan ohi viikossa. Hullupa olin. Optimistinen, tyylilleni hyvin epätyypillisesti.

Vielä muutama tyydyttävä taikka liian kallis, kauan myynnissä ollut katsomatta. Huh, väsyttää jo tämä taistelu. Ja odottaminen se vasta yhtä tuskaa on, uusia kohteita ei ilmesty, vanhat olen siis lähes kaikki kiertänyt, eikä omasta lemmikistäni kuulu mitään.

Yhdestä ihanasta olen siis tehnyt tarjouksen, aivan alihintaisen, mutta yritän jotenkin pitää toivoa yllä. Homekoirat tutkivat kohteen ensi tiistaina. Juttelin äskettäin jo seuraavista, kolmansista homekoirista, jos tämänkään kanssa ei onnista. Huoh. Rahat kyllä katoavat helposti kuin taivaan tuuliin tässä metsästyksessä, jos montakin kohdetta täytyy koirien kanssa nuuhkutella –  ja yksinkertaisesti aika loppuu. Mihinkäs minä tavarani sitten raahaan, jos kotia ei ajoissa löydy?

Waiting
Kuva: Bondseye


Nykyinen homekoirilla ongelmaiseksi todettu asunto on tietenkin laitettu uudelleen vuokrattavaksi. Eipä omistajaa kiinnosta kuin sen vuokratulot, vaikka kannattaisi varmaan korjata ennen kuin ongelma leviää. Asunnon alapuolella on pyykkitupa, jossa on katonrajassa joku ihmeellinen pömpeli. Voisikohan siinä olla ongelman ydin, jos kerran hometta löytyy vain makuuhuoneen ja olohuoneen seinän ja lattian kohdalta? Annapa levitellä pyykkihuoneen höyryjä kymmenen vuotta, niin vähemmänkin herkkiä vuokralaisia voi olla vaikea enää löytää.

Välittäjän mielestä homekoirat nyt ovat liian tarkkoja, ja että kaikkiallahan sitä hometta on. Kummallisia väittämiä, aivan kuin huumekoirien tekemät löydöt olisivat yhtä tyhjän kanssa. Ja mitenkäs se homekoira ei löytänyt yhtään muuta paikkaa merkittäväksi, jos sitä hometta nyt niin kaikkialla on? Entä minun reaktioni? Siitähän kaikki lähtee, asukkaan oireilusta. Mutta niinhän se vain nyt on, että raha on se, joka puhuu.

– Hän jatkaa tuskastuttavaa odotteluaan.

2 kommenttia:

  1. Toivon paljon onnea asunnon metsästykseen ja voimia elämään <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Eiköhän tää tästä. Nyt mennään sellaisella ajatuksella, että jouluksi omaan kotiin. Toivottavasti kuitenkin jo ennen...

    VastaaPoista