maanantai 7. marraskuuta 2011

Motivaattorit

Marraskuiset synkkinä vellovat päivät tappavat usein liikuntainnon. Ei kiinnosta valua takaisin harmauteen, kun sieltä jotenkin on päässyt raahautumaan sisätilojen lämpöön ja valoon. Etenkin kun jatkuva pikkuflunssa häiritsee elämää, on lähes mahdotonta olla iltaisin vetäytymättä vain viltin alle – tai todenmukaisemmin kuvattuna: tietokoneen kirkasvalohoidon piiriin kalapeliä näpyttelemään tai lukemaan helppoja ja lyhyitä tekstejä elämästä.

Ehkä on kuitenkin parasta vääntää itsensä itsekin elämään. Olen päättänyt nimittäin olla välittämättä pikkuköhästä tai vuotavasta nenästä ja turvonneista kaularauhasista. On jatkettava elämää, vaikka sen edellytykset olisivatkin entisestä heikentyneet. Niin kauan kuin pystyy. 

Dancing


Niinpä motivoin itseni liikkeelle seuraavin keinoin: hankin kirpparilta muutaman "uuden" liikuntapaidan ja hauskat lököhousut, jotka sopivat erityisen hyvin reggaeton- ja afro-tunneille. Heitin vanhoja kulahtaneita tai muuten vain rumia urheilutamineita pois. Tutkiskelin HeiaHeia-tiliäni ja huomasin, kuinka liikuntamääräni olivat alkuvuodesta romahtaneet tyystin. Vääntääkseni veistä haavasta tutkiskelin myös kavereideni HeiaHeiaan merkkaamia liikuntoja. 

Vaa'alle en noussut, mutta kiristävät housunvyötäröt kertoivat saman uutisen: jotain täytyy todellakin tehdä. Ei kannata jäädä surkuttelemaan tilanteen kurjuutta, sille kun ei nyt juuri mitään voi. Niinpä härkää sarvista: tanssitunnille, siitä kun tykkään. Lenkkeilyt voi jättää kevätkeleille, jos silloin vaikka innostuisin taas kirmailuista. Nyt kiinnostavat ennemmin haastavat koreografiat ja iskevä musiikki. 


Dancing, Vietnam

2 kommenttia:

  1. Sun kannattaisi hankkia sukset !! :) Se on hyvä liikunnan muoto, ja ihan hauskaakin kunhan menee omaan tahtiin.

    VastaaPoista
  2. Joo, tykkään kyllä hiihtämisestä, mutta kun sen organisointi on täällä niin hankalaa, niin olen toistaiseksi päättänyt olla hankkimatta. Ehkä tänä vuonna, jos lunta tulee!

    VastaaPoista