lauantai 26. marraskuuta 2011

Vaatteidenostopaasto!

Kiertelin tänään kaupungilla joululahjaostoksia tehden. Jo puolet paketeista nyt hankittu!

Samalla päätin, että annan punakengilleni vielä uuden mahdollisuuden, koska ne ovat niin kauniit ja varvasosiota lukuunottamatta todella hyvät jalkaan. Ehkä ne venyvät; yritän pitää niitä arkena aina silloin tällöin puuvillasukkien kanssa, jotta levenevät vauhdikkaammin. Harkitsen myös suutarilla käyttämistä, osaavat tehdä monenlaisia temppuja epäsopivien kenkien suhteen!


dies dominicus
Kuva: [auro]


Päätin myös, että ryhdyn jo hieman etukäteisaikataulussa noudattamaan suurta projektia, jota olen jo pidemmän aikaa kaavaillut ensi vuodelle. Aion nimittäin elää yhden kokonaisen vuoden ostamatta uusia vaatteita, kenkiä tai laukkuja! 

Säännöt itsehillintävuodelleni ovat seuraavat: 
1) Ei saa ostaa vaatteita, kenkiä tai laukkuja uusina.
2) Jos iskee pakottava tarve, voi käydä kirpputorilla. Muutoin tätäkin on vältettävä.
3) Tarpeeseen saa ostaa alusvaatteita, kuten sukkahousuja ja aluspaitoja.
4) Jos alkaa uuden harrastuksen, johon on välttämätöntä ostaa joitain vaatekappaleita tai kenkiä, näitä saa hankkia kohtuuden nimissä.
5) Jos jokin erittäin oleellinen, sijaista vailla oleva vaatekappale tai laukku hajoaa, saa tilalle ostaa uuden siinä tapauksessa, että korjauttaminen ei onnistu. 
6) Jos löytää täydelliset punaiset tai punasävyiset korkokengät, ne saa ostaa. 
7) Koruja ja pieniä (välttämättömiä) asusteita saa hankkia sekä neuloen (ja tietysti myös ommellen) saa itselleen tehdä vaatekappaleita.
8) Lyylille saa ostaa vaatteita, samoin lahjaksi.

Tässäpä tämä, aika väljältä tuntuu, mutta ei välttämättä ole sitä, sillä en kuitenkaan pysty yllättävään vaatteidenhankintahimoon opettelemaan ompelun jaloa taita. Tai ken tietää? 

1.12.2011 on määrä aloittaa, 30.11.2012 paasto loppuu. 


Upper East Side Shoe


Varastoon on tullut onneksi paastoakin silmällä pitäen hankittua perusvaatteita ja -kenkiä, jotta selviäminen olisi edes mahdollista. Ja erikoisia vaatteita sitten riittää perusvaatteiden ohelle ja sijaankin, jos perussettiin kyllästyy. 

Yritän raportoida paastosta aina kuukausittain, lipsahduksia voi jossain muodossa varmasti esiintyä ja niistä on tietenkin pakko kertoa itseään kurittaakseen. ;) 

Toivottavasti tämäkin paasto puhdistaa; olen kärsinyt ahdistusta jatkuvasta shoppailumaniastani jo kauan, ja tällä hetkellä olen sellaisessa tilassa, että vaatetankojen läpikäyminen tuntuu tylsältä ja kaupungilla ostoksilla käyminen aiheuttaa lähinnä huonoa omaatuntoa siitä, että ajan voisi käyttää paljon paljon hyödyllisemminkin! 

Katsotaan, mihin itsehillintä riittää!


Kuva: Laura Mary

2 kommenttia:

  1. Hyvä projekti, kannatan! Ja joo, malttia kenkien kanssa, nahkakengät venyy usein ja tosiaan tarvittaessa suutari saa venytettyä. Omat uudehkot saapikkaani olivat aluksi kärjestä liian kapeat, mutta nyt jo vallan mainiot.

    VastaaPoista
  2. Joo, olen innoissani päätöksestäni! - Mutta kengät luovutin jo eteenpäin koekäyttöön. Lesti ei muutu nahan venyessäkään, ja näissä popoissa pituuttakin oli turhan naftista. Uudet pitää löytää vielä ennen seuraavia juhlia, mutta päätin, että mustatkin saavat hätätapauksessa kelvata.

    VastaaPoista