tiistai 28. helmikuuta 2012

Tänään on eilen, ja kesä on pian?

Tiedetään, tiedetään. Lupasin. Eilen olin vain aivan rättipoikkiväsynyt tai oikeammin siitä johtuvassa ylikierrostilassa. 

Mutta niin se vain taitaa olla, että meikäläisellä on pian koti. Tai pian ja pian. Pian asunto, jossa tehdään pieni lattiaremontti ja sen jälkeen odotellaan pölyn laskeutumista ja huippuimurin uudelleen käynnistämistä, kunhan koko taloyhtiön putkisaneeraus valmistuu. 

Ja se koti on oma. Tai siis pian pankin oma. 

Pian näyttää olevan päivän sana. Kieltämättä kummallista, että loppukevät tai alkukesä kuulostavat olevan käsillä aivan – pian. Kun on etsinyt niin kauan, jaksaa kyllä vielä odottaa, kun tietää, mitä odottaa. Arvioisin siis, että kesän korvilla pääsisi vihdoin kantamaan tavaransa asuttavaan asuntoon. Toivotaan näin.


96 Maison de Fée
Kuva: I am not I


Kriittiset mitat ovat: 28,5; 1960; kolmas jääköön salaisuudeksi, mutta se oli paljon! (Liikaa, mutta tilanteessani en voinut riskeerata kilpailevan tarjouksen vuoksi.)

Sijainti Hermannissa, kunto muuten erinomainen, mutta keittiön lattiasta joudutaan rouhimaan vanhan jääkaapin valuveden tuhot pois. Kuten siis jo ennustin, mikrobitonta kämppää ei (niin) vain löydä! Mutta tämän pitäisi todellakin olla korjattavissa. 

Ensi viikolla tiedän enemmän, kun lattiaa ryhdytään avaamaan. Samalla ajattelin poistattaa tuikituoreen parketin alla olevan muovimaton, sillä en tiedä, olenko herkistynyt sellaisillekin. Ja kun kerran avataan, niin avataan sitten kunnolla. Eipä tarvitse enää toista kertaa remontoida (olettaen, että remontti tehdään kunnolla). 

Sellaisia. Täysin vapautunutta onnea en vielä tunne, hienoista helpotusta toki, mutta varmaan sitten kun remontti on tehty ja uskallan luottaa sen onnistumiseen, vaivun paitsi onneen, täyttymykseen ja kiitollisuuteen, myös väsymykseen ja voimattomuuteen. Mutta silloin saa voimattomuus tullakin, silloin on aika levähtää, huoahtaa hetkeksi.

Arvatkaapa vain, minne allekirjoittanut suuntaa pian joka iltapäivä katsomaan, miten maa makaa eli remontti etenee? Siellähän se mun seuraava projektini sitten joka tapauksessa on! Ja hyvä niin. Etsimiseen en löytänyt enää uutta näkökulmaa.


Nantes - Jardin des Plantes

6 kommenttia:

 1. Jee! Onnittelut! Kuulostaa kivalta ja sopivalta.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon! Työkaverini oli myös aikanaa herkistynyt homeelle ja totesi, että paraneminen kesti kauan toisin sanoen kämpän vaihto ei heti auttanut, mutta pikkuhiljaa olo parani.

  Onko siis neliöitä 28,5? Pieni kaksio teille kahdelle? Just hyvä, meille aina ihmetellään, että miten te mahdutte tohon 35,5 neliön kaksioon... Ei ne ihmiset tilaa vie vaan tavarat ;-).

  Terv. Nooruska joka ei jaksa kirjautua.

  VastaaPoista
 3. Thanks molemmat! Asunto on tosiaan aika pieni yksiö, mutta pohjaltaan tosi hyvä, keittokomero vie vähän tilaa, mutta sinne mahtuu kaikki tarpeellinen. Tarkoitus tosiaan luopua kaikesta turhasta, se tuntuu suorastaan vapauttavalta!

  VastaaPoista
 4. Siis keittiöön kaikki tarpeellinen ruoanlaittoon ja kodinhoitoon kuuluva, eteisen pikkukaappiin loput sellaiset ja huoneen kahteen pieneen kaappiin rekin kera vaatteet ja kengät. :D Lyylillä on oma lipasto. Jossain vaiheessa varmaan täytyy teettää isompi kaapisto, mutta aluksi yritän pärjäillä näin!

  VastaaPoista
 5. Wau, onnittelut! Ihan mahtavaa!!! Ja ei home- ym. oireita kyseisestä asunnosta?

  VastaaPoista
 6. :D No, hometta siellä kyllä oli, mutta ilmeisen vähän keittiön lattiassa. Se saataneen helpolla pois; arvio oli, että puoltoista viikkoa menee remonttiin! Olen kyllä iloinen nyt!

  VastaaPoista