maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kämpältä

Arki kiireistä ja samalla odottavaa. Remonttia on yllättäen lykätty, kuulemma pitäisi alkaa loppuviikolla. Että soittelevat sitten. No, minä liian kilttinä, että olkoon ookoo. Mutta sitten väsyneenä, pitkän päivän illassa lähetän sittenkin tomeran sähköpostin: Päätettäiskö päivät, jookos? 

Tällaista justiinsa se on, vääntämistä remonttimiehien kanssa. Ei sovi mulle alkuunsakaan. Sitten vielä täytyy ravata niitä vahtimassa. Kunnioitan kyllä ammattitaitoa, mutta ikävä kyllä negatiivisia kokemuksia on kertynyt remonttireiskoista enemmän kuin positiivisia. Ehkä tämä kerta loppujen lopuksi yllättää positiivisesti?

Nyt jotain konkreettista: kuvia Kämpältä. Olkoon isolla K:lla. Kuvat pienellä, ovat niin huonoja. Valitan.

(Oma huono tuuleni kääntyköön illan ilmaisilla jumppatunneilla.) Olkkari-makkari-ruokailuhuone-lastenhuoneen iso ikkuna kera ranskalaisen parvekkeen(oven). Huomaa, että aivan lähellä ei ole vastapäistä taloa!

 Keittokomerosta. Ylimääräisiä työvaloja löytyi lattialta. Ilmeisesti ei ollut löydetty sopivia paikkoja? Päätin lopulta itsekin myydä ne eteenpäin.

 Keittiössä on pieni ikkuna, jonka reunusta on laatoitettu. Puustellin kaapit ovat kauniin kermanväriset, mutta pöytälevyn värivalinta lievästi epäonnistunut. Ei sovi lattioihin eikä mielestäni oikein kaappeihinkaan. Mutta en vaihdata, tietenkään! Koloon tilaan Elfa-korijärjestelmän, jotta saan siivouskamat ja kierrätysroskat mahdutettua mukaan pikkukeittiööni.

 Takaseinälle oli keksitty upottaa kaappeja, joihin ei juurikaan pystynyt teettämään syvyyttä, mutta hyllyjä senkin edestä. Osoittautuvat varmaan käytössä näppäriksi – eipä tarvitse hakea minkään takaa mitään, koska minkään taakse ei mahdu mitään!

Kylpyhuone on kaunis. Mutta iso miinus on tuo täysin hyödyttömältä vaikuttava yhden seinän suihkuseinä. Eniten tykkään siitä, että kaikelle on tilaa: pesukoneelle, mun rullavaunulle, pyyhkeille on tarpeeksi koukkuja (kahdeksan), kuivausteline löytyy, Oskarin oksakin saadaan tungettua suihkuseinästä huolimatta paikalleen. Ja hieno, hiekanvärinen lattia on lämmitettävissä! 

Eteisestä ei tullut napattua kuvia, ehkä sitten, kun se on valmiudessaan. – Iskipäs kuvia katsellessa himo muuttaa... Aikatauluni selventyköön pian!


3 kommenttia:

  1. Millainen valaistus keittokomerossa on? Onko kuivauskaapin alle sijoitettuja lamppuja lainkaan? Ilman niitä siellä on kyllä pimeää, luulisin. Ovatko nuo tiskipöydällä olevat sähkölaitteet niitä ylimääräisiä lamppuja?

    VastaaPoista
  2. Tuosta ikkunakuvasta näen melkein entisen keittiönikkunani... yhtä kerrosta kuvaa ylempänä. Minulla on mukavia muistoja tuolla asumisesta. Toivottavasti sinulle niitä tulee paljon myös!

    VastaaPoista
  3. Keittiö vaikutti valoisalta: kattoon tulee tavallinen lamppu ja tiskipöydän alla on yksi valaisin sekä liesituulettimessa toinen. - Alue vaikuttaa kivalta, isoja pihoja ja tilaa. Samalla asuntoni on tosi lähellä ratikka- ja bussipysäkkiä, joiden ohi kulkee useita kulkuneuvoja keskustaan!

    VastaaPoista