perjantai 2. maaliskuuta 2012

Perjantain lohisoppa

Perjantai, oi perjantai. Väsyttävän viikon jälkeen erittäin tervetullut.

Väsymyksestä huolimatta yllätin sekä itseni että osan lähiluomakunnastani tekemällä maukasta lohi-katkarapukeittoa. Kehotan kokeilemaan, tässä on jujua! 

Ohje on suoraan uusimmasta Yhteishyvän ruokaohjevihkosesta, tosin uudelleennimettynä ja hyvin hieman mukailtuna; mä olen sellainen orjallinen reseptiennoudattajahahmo. ;)


Perjantain lohisoppa

1 (kulta)sipuli
1 rkl öljyä
1/4 tl karria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 porkkana
1 palsternakka
4 kiinteää perunaa
1/4 tl chilirouhetta
100 g sulatejuustoa (Koskenlaskijaa)
180 g pakastekatkarapuja
2 rkl hienonnettua tilliä


1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori, palottele kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa karrin kera.

2. Sekoita jauhot ja lisää vesi. Annan liemen kiehahtaa samalla sekoittaen.

3. Lisää kasvikset ja jätä kiehumaan noin 10 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

4. Lisää chilirouhe, sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi sekä jäiset katkaravut.

5. Anna keiton kiehahtaa. Lisää tilli, ja tarkista maku.


Minä jatkan nyt Amazonista tilatun (!) valkoviinin parissa. Suunnitelmissa välttää viikonlopun ajan internettiä, lukea sitä vastoin erittäin hyvää kirjaa (Murakamin Norwegian Woodia) ja kutoa sukkaa.


Lyylikin tykkäsi, mutta söi ainoastaan perunansa.

"Oho, tippui." – Niin, juuri sille minuutti sitten vaihdetulle puhtaalle yöpuvulle. No, ei se haittaa!

1 kommentti: