maanantai 23. huhtikuuta 2012

Käsveska kakkonen

Niin siinä kävi, että ykkönen otti ja hajosi. Lopullisesti. Kaksi kertaa sitä käytiin Stockalla korjauttamassa tai vaihtamassa aiemminkin, mutta tämänkertainen metallikiinnikkeen murtuminen puolentoista vuoden käytön jälkeen oikeutti palauttamiseen. 

Lunastin sitten pienellä lisärahalla uuden. Muuten ihanan tosimusta ja napakka, mutta A-nelosta tuonne ei mahdu. Niinpä on tästä lähtien tehtävä paperityöt töissä. Mutta ei kai se haittaa. Useimmiten sitä tuntuu kantavan papereita ja kirjoja edestakaisin aivan turhaan. Tokkopa siirtyvät edes laukusta illan ajaksi pois...


Täytyy kyllä myöntää, että Stockmann on aina Stockmann. Sain todella hyvää palvelua, vaikka mielessäni jo pelkäsin, että ohjaavat minut kiltisti suoraan erikoislaukkukorjaamoon. Olihan laukun ostamisesta kulunut jonkin verran aikaa. Toisaalta merkkilaukun kyllä tulee kestää, oli se ostettu mistä tahansa, joten kaipa laukkukauppa kuin laukkukauppa tämän olisi reklamaationa ottanut. Stockmannissa asia vain hoitui niin näppärästi, että edes kuittia ei tarvittu, sillä ostotiedot löytyivät kanta-asiakaskortillani. 


Uuden käsveskani merkki on Okay's ja kaikeksi ilokseni se on suomalaista – ja vieläpä satakuntalaista – käsityötä! Muut merkin tarjolla olleet mallit olivat ehkä aavistuksen vanhemmille suunnattuja, mutta tässä minua puhutteli persoonallinen, nuorekkaampi lukko ja laukun napakkuus. Enää ei tarvitse kaivaa laukunpohjille uponneita nenäliinoja, kyniä, paperilappuja. Nyt niille on enemmän lokeroita, eikä laukku ole laisinkaan niin upottavan pussimainen kuin edellinen.

Minulle peruslaukussa ovat tärkeitä helppo avautuminen sekä olallakannettavuus. Tässä toteutuvat molemmat. Olen oikein tyytyväinen. Kunhan nyt vain sopeudun siihen, etten voi kantaa yhdeksäskymmenesyhdeksäsosaa  omaisuudestani mukanani, vaan on tyydyttävä siihen sadasosaan.


Mukana kulkee muuten tällä hetkellä Harry Potterin ykkösosa! (En siis ole ihan niin keskiluokkaistunut ja/tai -ikäistynyt kuin kassiostokseni ehkä antaisi osviittaa.) Potteriin olen osin koukuttunut, osin kaipaan lukiessani Narnian syvää tunnelmaa, jota en Potterista vielä ole löytänyt. Vai olenkohan nyt vain liian kriittinen aikuislukija? 

Joka tapauksessa luen mielelläni ykkösosan loppuun ja pohdin vasta sitten, haluanko jatkaa sarjan lukemista vai en. Aika paljonhan siinä on sivuja käänneltäväksi, jos ei innostu. Tosin ihan yleissivityksen vuoksi kirjaan tartuin; pakkohan sitä on tietää, mitä on huispaus ja keitä kaikkia sinne Rohelikkojen tupaan kuuluu. ;) Ehkä samalla tiedonjanolla kahlaan koko helppolukuisen mielikuvitusmaailman läpi.

2 kommenttia:

  1. Kaunis laukku!

    Mä oon menossä tällä viikolla reklamoimaan Stockmannille puserostani, jonka ostin elokuussa ja josta aika pian ostamisen jälkeen korjattiin ratkennut sauma. Lauantaina huomasin, että puserossa on reikä selässä. Saa nähdä, miten valitukseeni suhtautuvat, kun on tuosta ostoksesta aikaa jo melkein yhdeksän kuukautta. Nykyisin on kyllä vaatteiden, kenkien yms. laatu todella surkea.

    VastaaPoista
  2. Kiits! Kannattaa ainakin kysyä, josko saisi korjautettua tai palautettua. Olen päätynyt itsekin siihen, että edes kallis ei ole aina hyvää, vaan monesti on kysymys tuurista: joskus löytää kestäviä, monesti joutuu jossain suhteessa pettymään. Kengissä en ikinä enää osta keinonahkaa, kun viimeksi kalliit keinonahkakengät kestivät tasan yhden talven!

    VastaaPoista