keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Luonnonkosmetiikkaa ja -kosmetiikasta

Ihan ensin täytyy mainita, että yhdyssanojen yhdistäminen otsikon kaltaisella tavalla on useimmille oppilailleni hyvin vaikeaa, ja mikä kinkkisintä, en ole keksinyt asian opettamiseen kovin konkreettista keinoa, kuten tällä viikolla lauseenjäsennykseen. (Lause on kuin ryhmä ja lauseenjäsenet sen jäseniä. Kukin ryhmäni oppilas voi esim. esittää yhtä jäsentä.)

Toiseen aiheeseen: Tämä postaus sisältää tiedon arvonnasta. Nimittäin ostamani Laveran My Age Intensive -silmänympärysvoide kera muutaman samanmerkkisen käsivoiteen tahtovat hellivämpään kotiin. Täällä niille kerrottiin, että ne tuoksuvat pahalle. (Ja kyllä, tyhmyyksissäni tilasin ne netistä, en käynyt kaupassa haistelemassa. Syy: Missä Laveraa oikein myydään? Ei mitään hajua.)

Kolmas aihe lyhyesti: Siis olisi pitänyt arvata, että luonnonkosmetiikka ei sovellu meikäläiselle. Kammoksun kaikkia turhia tuoksuja ja etenkin sellaisia, jotka ovat jotenkin hirveän heinämäisiä. Voiteen koostumus vaikutti aivan mainiolta, joten uskon tuotteen olevan maineensa veroinen. :) Samoin lisänä seuraavien voiteiden, jotka sain itsekin kaupanpäällisinä. (Laveran kivipuuterin ajattelin pitää, ja tuomita vasta, jos huomaan sen aiheuttavan esimerkiksi ylimääräistä silmien vuotamista tuoksuilullaan.)


Siispä: Kerro, mitä haluaisit lukea blogistani ja mainitse, mikä tämän vuoden jutuista on ollut kaikkein kivoin. Perustellakin saa! Liitä mukaan s-postiosoitteesi nimimerkin lisäksi. Suljetun lippuarvonnan suorittaa perinteisesti Lyyli vapunpäivänä 1.5. klo 15. Vastausaika loppuu siis silloin. Voittajalle ilmoitetaan s-postitse.

Nyt sitten pitäisi vain löytää tuoksutonta luonnonkosmetiikkaa, jotta minäkin pääsisin toteuttamaan ekologista meikkailuhaavettani. Tosin tämänkin episodin jälkeen muutuin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että minulle sopii nimenomaan Clinique. Esimerkiksi merkin silmänympärysvoide, jota sain muiden meikkiostosten päällisenä taannoin, ei aiheuta minulle mitään harmia, joten luulenpa siinä olevan seuraavan meikkiostokseni. Mutta nyt taidan pitää kokeiluissani taukoa. Synttärilahjaksi olen luvannut itselleni uusia luomivärejä vanhojen vedellessä viimeisiään, mutta siihen asti meikit jääkööt elämäni sivuseikaksi. ;)

Muutan muuten lauantaina kamppeeni varastosta uuteen asuntooni, joten tässäpä tämän muutenkin hyppelehtivän postaukseni neljäs aihe! Muutto saattaa aiheuttaa muutamien päivien, ellei jopa viikkojen blogitauon. Kenties. Joka tapauksessa seuraavat postaukset tulevat mitä todennäköisimmin käsittelemään uuden asunnon ulkomuotoa, sisustusta ja pölyntäytteisiä purkamisen ja ommöbleeraamisen hetkiä. Pieni paniikki tässä on päällä kaiken ehtimisen, jaksamisen, kustannusten paisumisen ja sen sellaisen suhteen. Siis ihan normaali muuttajan olotila! :)

Mutta nyt, hopihopi, osallistumaan arvontaan! 

Aihe viisi: Lyylin käsitys "luonnon"kosmetiikasta: Tussia kynteen, kun äiti ei suostu lakkaamaan sormien kynsiä. Kiinnijäämisen nopeus: 20 sekuntia. Kannattiko jäädä hipihiljaa istumaan työpöydän ääreen käsiä syliinsä piilotellen? Lähti onneksi pesien helposti pois. Taisi sittenkin olla luonnonmukaista tussia!

6 kommenttia:

 1. Hajutonta luonnonkoskemetiikkaa löytyy kyllä ihan tavaratalojen luonnonkosmetiikkaosastolt. Ekolossa ja Ruohonjuuressa on laajat valikoimat luomukosmetiikkaa.

  VastaaPoista
 2. Aa, niin juu, kiitos muistutuksesta! Täytyy joskus käydä nuuhkimassa. ;) Nyt vaan yritän jotenkin kestää tuota Laveran puuteria, se vaikuttaa hajua lukuunottamalta hyvin kelpo tuotteelta!

  VastaaPoista
 3. Mun suosikkeja ovat Lyylin jutuista (etenkin Lyylin sanomista) kertovat tekstit, joten tän vuoden teksteistä ehkä Helsinki-turisteilu. Mullekaan ei muuten luonnonkosmetiikka aina sovi, mutta merkistä ja tuotteesta kiinni. (En tajua miten tähän voi lisätä mailiosoitteen, ilman että se näkyy kaikille, mutta sulla lienee mun osoite :D)

  VastaaPoista
 4. Tämän vuoden kivoin on tiistaina 28. helmikuuta 2012 julkaistu
  "Tänään on eilen, ja kesä on pian?", koska asunto-ongelma ratkesi. Luen mielellään sisustamisesta ja liikunnasta. Olisi kiva kuulla myös opettajan työstä!

  VastaaPoista
 5. Luen eniten innoissani Lyylin juttuja, vaikkakin myös esim. sisustusasiat kiinnostaa myös. Tykkään järjestelyideoistasi, niistä saa hyviä tärppejä. Eli toiveena ois juttu, jonka aihe olisi sun uuden ja melko pienehkön asunnon tavaroiden järjestelyn logiikka. Lempparijuttu lienee kuitenkin 12. marraskuuta 2010 juttu Ensimmäinen joululahja, sillä se on painunut mieleen ja oli kokonaisuudessaan hieno ajatus.

  VastaaPoista
 6. Tykkään sun ruokajutuista, mutta tän vuoden "Miksi pitää asua Helsingissä?" oli kivoin. Siinä oli monipuolista pohdintaa kaupungin keskustassa asumisen ihanuudesta. Toivon itsekin, että löydämme kodin sieltä toisen kaupungin keskeltä. Puskaan muuttaminen voi tapahtua joskus myöhemmin, nyt kaipaan myös keskustan imua.

  VastaaPoista