perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pitkän perjantain piffit

Koska tämä perjantai on muita pitempi, päätin jaksaa väsätä kasvispihvejä. Mainio ohje löytyy Pastanjauhannan laadukkaasta reseptivalikoimasta, pienin mukailuin ja lisäyksin kirjaan sen ylös itselleni ja teille. :)


Piffit
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
2 dl Emmental-raastetta (punaleimaa)
3 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl yrttitarhan mausteseosta tai provencen yrttejä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
öljyä

Soosi (tsatsiki)
1/2 kurkkua
2 dl ruokajogurttia (turkkilaista)
1/4 tl suolaa
mustapippuria
muutama valkosipulin kynsi puserrettuna

Ensin kannattaa tehdä soosi tekeytymään jääkaappiin. Kurkku raastetaan (hienolla terällä), ja ylimääräinen neste valutetaan raasteesta pois. Raasteen voi tarvittaessa jättää valumaan talouspaperin päälle niin että ripottelee sen päälle hieman suolaa.


Meiltä oli turkkilainen jogurtti lähes loppunut ja jouduin turvautumaan maustamattomaan perusjogurttiin, minkä takia lopulta valutin suodatinpaperin läpi liian löysäksi jäänyttä soosia. Toimii näinkin.


Sitten piffien kimppuun! Porkkanat kuoritaan ja raastetaan, sipuli silputaan pieneksi, kesäkurpitsa raastetaan. Kannattaa käyttää karkeaa terää, jotta pihveistä ei tule liian lötköjä. Myös Emmental raastetaan karkeasti, raasteet yhdistetään. Munat ja vehnäjauhot vatkataan keskenään, lisätään mausteet seokseen. Muna-mauste-vehnäjauhot lisätään raasteisiin. Sekoitetaan. Paistetaan öljyllä mukavanruskeita pihvejä, muutama minuutti molemmilta puolilta. Käytin teflon-pannua, sellaista ihan tavallista, mutta varmastikin ohukaispannu olisi tähän paras!


Kannattaa muotoilla piffit tarpeeksi ohuiksi, etteivät hajoa niin helpolla. Pannu saa olla melko lämmin, niin että pinta ruskistuu, muttei kuitenkaan kärtsää. Meidän hella vaati alussa nelosen, jopa viitosen, mutta pannun lämmittyä kunnolla 2-3 riittivät.


Pihvit ovat tekemistäni kasvisruoista suosikkini. Tosin Emmentalin maku on niissä aika läpitunkeva. Ehkä voisin kokeilla ensi kerralla jotain muuta juustoa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti