maanantai 9. huhtikuuta 2012

Toisen päivän puuhat

Lyyli heräsi toiseen pääsiäisaamuun yli 39 asteen kuumeessa. Kuumetta-alentavaa, ja tunnin päästä jo tehdään palapelejä, piirrellään, katsotaan telkkaria ja jutellaan. "Kolmas pääsiäispäivä" taitaa silti olla jo varma; tosin sen ohjelmaan kuuluu sitten lääkärileikkejä.

Lyylin äiti ajattelee, että voihan, sisäpäivä, mutta salaa samalla huokaisee: pelkkää ihanaa oleskelua kotona. Sitähän hän rakastaa!

Silti päivään on pakko keksittävä ohjelmaa, kuten Lyyli sen sanoisi. 

Äiti keksii: jääkaapista löytyy kolme päivää vanha avaamaton maito, ikkunalaudalta ylikypsiä päärynöitä ja kaapista ennen joulua vanhaksi meneviä puuroriisejä: päärynäriisipuuroa tottakai, omin maustein. Ristimme sen pääsiäispuuroksi.


Pääsiäispuuro
1 l maitoa
öljyä, jos maito on vähärasvaista tai rasvatonta
1,5 dl puuroriisiä
3 päärynää
hunajaa tai sokeria maun mukaan
ripaus suolaa

Kiehauta maito, lisää pestyt riisit ja suola. Keitä 15 minuuttia hämmennellen välillä. Lisää päärynät melko isoina lohkoina (ne möhjäytyvät kyllä sopiviksi), keitä vielä puolisen tuntia. Mausta hunajalla tai sokerilla, maista.

Itse lisäsin suolaa vielä aika tavalla lisää, koska puuro jäi mielestäni suolanripauksella mauttomaksi. Hunajaa käytin vain ruokalusikallisen.

Kuka se muuten on kertonut, että riisipuuro kuuluu nimenomaan jouluun?


Päivä jatkuu kaikilla mahdollisilla sisätouhuilla. Äiti sai onneksi muutamaksi tunniksi kahviseuraa, Lyylin nukkuessa vierailun ajan. Äiti tässä nimittäin eniten taitaa tylsistyä, vaikka kuulemma kuumeisellakin on niin tylsää aika ajoin. Sellaista se on kipeänä olo. Itse makaisin samoissa kuumeasteissa peiton alla koko päivän – tai sitten en... 

Lopulta pieni nukkuu monta tuntia kuumeen noustua uudelleen. Oivoi. Enkä voi mitään itselleni, että mitä tavallisimmankin flunssan kanssa muutun hermostuneeksi. Mitä jos se onkin jotain vakavampaa, mitä jos se aiheuttaa jotain liian pahaa? 

Mutta nyt hän heräsi. Iloisesti jutellen. Kyllä tämä tästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti